Alisson skal stå i cupen

Det spørs om det blir flere kamper for Caoimhin Kelleher denne sesongen.

Jürgen Klopp har bekreftet én av sine elleve som skal starte i kveldens kamp mot Wolverhampton, og det er Alisson Becker.

Det spørs om det finnes en bedre målvakt i verden per i dag, og brasilianeren har vist strålende form hele sesongen. Samtidig har Liverpool en veldig god og lovende andrekeeper i Caoimhin Kelleher – men det spørs om iren får spille flere kamper denne sesongen.

Kelleher startet begge ligacupkampene denne sesongen, mot Derby og Manchester City. Men selv om Kelleher startet i FA-cupens tredje runde i 2021, og sto både tredje og fjerde runde i 2022, er det ikke slik at han er lagets faste cupkeeper.

– Alisson har alltid vært keeperen vår i FA-cupen. Forrige sesong spilte Caoimhin i fjerde runde fordi Alisson akkurat hadde kommet tilbake dagen før kampen, sa Jürgen Klopp på den lukkede delen av fredagens pressekonferanse.

Tema også forrige sesong

Det var Alisson som sto i kampene mot Norwich, Nottingham Forest, Manchester City og finalen mot Chelsea forrige sesong. En finale der de røde vant 6-5 på straffekonkurranse, der han reddet straffen til Mason Mount før Kostas Tsimikas kunne gå frem og sette den siste og avgjørende.

Det var tema på flere pressekonferanser forrige sesong, og Klopp bekreftet at FA-cupen var Alissons. Etter den fantastiske semifinalen mot Manchester City uttalte Alisson seg om keepersituasjonen i fjor.

– Denne sesongen har vi gjort det litt annerledes. Jeg står i FA-cupen, og Caoimhin spiller i ligacupen. Det er viktig for meg å spille alle kamper, sa han den gang til Bein Sport.

Kelleher startet årets sesong skadet, etter en lyskeskade han fikk med Irland i Nations League i fjor sommer. Det gjorde at han ikke var i troppen i de tolv første kampene denne sesongen. Nylig var han heller ikke i troppen mot Leicester City, uten at det har kommet frem hva som var grunnen.

Dersom Alisson ikke skulle pådra seg en skade eller suspensjon, spørs det om 24-åringen vil få sjansen til å spille flere kamper for Liverpools førstelag denne sesongen – men det er trolig noe han vil ha vært klar over siden Klopp har vært så tydelig de to siste sesongene på at Alisson er førstevalget også i FA-cupen.

Liverpool - Wolverhampton spilles lørdag kl. 21.00, og vises på TV3+ og Viaplay.