– Dette var veldig bra, og annerledes fra det meste vi har prestert i 2023

Jürgen Klopp var i veldig god humør etter å ha sett laget sitt vinne for første gang i det nye året.

Liverpool er videre til FA-cupens fjerde runde etter å ha slått et formsterkt Wolverhampton 1-0 på bortebane tirsdag kveld. Etter kampen var Jürgen Klopp veldig godt fornøyd med det han hadde sett.

– Det var bra. Helt annerledes enn det meste vi har prestert i 2023, det er klart. Vi var godt organisert, tålmodige, vant ballen i viktige områder, og spilte bra. Alle var involvert i spillet, og vi holdt på ballen til riktig tid, sa manageren i et intervju med Viaplay.

Det var Harvey Elliott som ga de røde ledelsen, med sitt fjerde mål for sesongen.

– Vi scoret et nydelig mål. Det var et kjempeskudd og jeg tror ingen forventet at det skuddet skulle komme da. Alle forventet en pasning, og så banket han til, sier Klopp.

En helt annen kontroll

Manageren hadde gjort åtte bytter på laget, og ble belønnet med en helt annen energi. Det så mer ut som et «Klopp-lag» enn det har gjort en stund.

– Vi hadde veldig gode øyeblikk der vi kontrollerte kampen. Wolves er i en helt annen situasjon enn oss, og fulle i selvtillit, men vi lot ikke nøkkelspillerne deres komme inn i kampen. (Ruben) Neves måtte spille dypere enn han ville ha ønsket, og (Joao) Moutinho fikk ikke ballen så ofte. (Matheus) Nunes fikk den litt mer i andreomgangen fordi vi la oss litt dypere, sa Klopp.

Han benyttet seg av alle fem byttene, og det var flere spillere som så ut til å gå litt tomme utover i kampen.

– Det var ikke planen, men er slikt som kan skje med intensiteten i kampen der vi ble nødt til å gjøre endringer for å ikke risikere spillere og la oss rive med. Alle presterte veldig bra, men de fem vi byttet ut var eksepsjonelle. Det er litt rart, men vi må være forsiktige, og jeg tror vi kom oss gjennom det, og jeg er veldig fornøyd, sier han.

Bajcetic var tilbake

Stefan Bajcetic spilte i den dype midtbanerollen som har vært et så stort tema denne sesongen. Mot to så rutinerte spillere som Neves og Moutinho var han strålende. Klopp lyste opp da Viaplay sin utsendte spurte ham om 18-åringen.

– Veldig bra, veldig bra. Det var en topp kamp. Han hadde en skade her for litt siden, og derfor har han ikke vært involvert. Måten han spilte på, og støtten han ga kantspillerne defensivt, og fant løsninger offensivt. Det var veldig bra, og det hjelper ham mye når han har en spiller som Thiago på siden av seg. Han er en som liker å styre det og hjelpe spillere. Naby (Keita) spilte også en veldig god kamp. Midtbanen generelt var veldig bra, sier Klopp.

Bajcetic måtte forlate banen etter at han lå nede med krampe etter å ha lagt ned en veldig stor jobb på midtbanen. Også Naby Keita så sliten ut, men klarte å fullføre.

IMPONERTE: Stefan Bajcetic spilte en veldig god kamp.

IMPONERTE: Stefan Bajcetic spilte en veldig god kamp.


– I angrep var vi fleksible, Cody (Gakpo) holdt bra på ballen for oss og var hele tiden en trussel uten å være så involvert i sjanser, men spilte en veldig god kamp. Begge kantspillerne gjorde det veldig bra. Den siste linjen, med James Milner og Kostas Tsimikas, mot hurtigheten deres er en grusom oppgave. I midten synes jeg Joe (Gomez) og Ibou (Konate) holdt konsentrasjonen, var fokuserte, og da vi trengte det var også keeperen vår der.

Det var bra med lyd fra de nesten 5000 tilreisende fra Merseyside på kampen, og spesielt mot slutten ble managerens navn sunget veldig høyt fra borteseksjonen.

Nå håper han at de røde tar med seg mye fra denne kampen inn mot møtet med Chelsea på lørdag.

– Det er ingen hemmelighet når du ser kampen at vi fortjente seieren her. Vi ville komme med en reaksjon, og det var det vi gjorde. Det er enormt viktig for oss. Vi har snakket mye om det, men når du spiller bra, kjemper godt og vinner, så er det den følelsen vi ønsker å sitte igjen med. Vi vil beholde den følelsen, og så få den igjen og igjen. Vi trenger ikke å finne opp igjen fotballen hver uke, men vi må få orden på basisen. Være vanskelig å bryte ned, vanskelige å spille mot, og derfra må vi kjøre på. 1-0 er et strålende resultat, sier Klopp.