Utlånte Clarkson var involvert«Et av de største sjokkene i britisk fotballhistorie»

Mandag 23. januar er nok en dag utlånte Leighton Clarkson helst vil glemme.

Leighton Clarkson er lånt ut til Aberdeen i skotsk fotball denne sesongen, og står med fem mål og to målgivende på sine 22 kamper for klubben så langt.

Men den neste uken vil han nok helst måtte logge av fra sosiale media, og droppe å kjøpe avisene. Det vil trolig de fleste tilknyttet Aberdeen gjøre, for mandag kveld var de involvert i en skikkelig cupbombe i den skotske FA-cupen.

Aberdeen møtte sjettedivisjonsklubben Darvel på bortebane, og enkelte bookmakere skal ha tilbudt hele 45 i odds på hjemmeseier før kampen, ifølge brukere på Twitter. Det sier litt om hvilken enorm overraskelse det var da det var klubben som topper West of Scotland League Premier Division som tok seg videre til FA-cupens femte runde.

Andy Robertson var en av de som koste seg med det som skjedde i den skotske cupen. Det spørs om lagkamerat Calvin Ramsay med fortid i Aberdeen vil synes det er like moro:

Clarkson spilte

Jordan Kirkpatrick scoret kampens eneste mål etter et kvarter, i det som BBC omtaler som «den største overraskelsen på de 149 årene den skotske cupen har eksistert».

Colin Millar i The Mirror skriver at dette er «potensielt det største sjokket i den skotske cuphistorien, og en av de største overraskelsene noen gang i britisk fotball». 

Utlånte Clarkson var på banen i hele kampen for Aberdeen, melder Jack Lusby fra thisisanfield.com. Han tar med at Clarkson faktisk var nest sist på et utligningsmål på slutten som på kontroversielt vis ble annullert for offside, og fikk best karakter av Aberdeen-spillerne på spillerbørsen til The Press & Journal med karakteren 5 av 10 mulige.

Det er nå forventet at manager Jim Goodwin vil miste jobben. Aberdeen tapte 5-0 mot Hearts forrige onsdag, og er nummer fem i skotske Premiership.