Forskjellen er enorm når de røde klarer å score kampens første mål

Liverpool befinner seg midt på tabellen. Det første målet i kampene virker å ha veldig stor betydning.

Det var en periode da det ikke hadde så stor betydning hvem som scoret først i Liverpools kamper. Laget var kjent som «mentality monsters» og slo tilbake uansett.

Akkurat den troen i kampene virker å ha forsvunnet for de røde, og statistikk fra Michael Reid i Opta viser hvor stor betydning det første målet i kampene faktisk har.

Han melder at Liverpool har vunnet hver eneste av de 18 siste Premier League-kampene der de har scoret det første målet. På de kampene har det blitt scoret 48 mål fra sjanser som tilsvarer 43,7 i xG.

I de siste 18 kampene der Liverpool ikke har scoret først, er kun seks av kampene vunnet, og laget har scoret 28 mål fra sjanser som tilsvarer 33,8 i xG. Han mener at det viser hvordan laget presterer under press når de må jage kampene.

– Angrepet er ikke problemet

Liverpools form er naturlig nok et stort diskusjonstema etter slik det har gått de siste ukene. Sporting Life har hatt en gjennomgang av hva som er galt – og peker på de underliggende tallene.

Jürgen Klopps lag er nummer ni i Premier League, og er ti poeng bak topp fire etter helgens tap mot Brighton. Ifølge nettsiden er Liverpool faktisk det laget som skaper flest store sjanser – til og med mer enn Manchester City målt i xG per kamp. De melder videre at xG-tallene til dette laget er det nest beste på å skape sjanser av lagene Klopp har hatt på Anfield.

Men defensivt er tallene skremmende, og med antall forventede scoringer imot (xGA) er det tall som kan sammenlignes med lag som har rykket ned de siste sju sesongene. Faktisk er xGA-tallene verre.

Heldigvis har de røde verdens beste målvakt, og tallene viser også hvordan han har prestert.