Hevder Liverpool ville at Keita skulle gå med på lønnsreduksjon

Naby Keitas tid i Liverpool FC går mot slutten.

Kontraktssamtalene mellom Liverpool og Naby Keita og hans representanter rapporteres nå å være over. Alt tyder nå på at guineaneren forlater klubben når hans nåværende kontrakt utløper 30. juni.

Football Insider hevder å ha kilder som sier at partene nå har forlatt forhandlingsbordet uten å ha kommet til enighet om en forlengelse.

Det vil være dårlig nytt for Jürgen Klopp, som i utgangspunktet skal ha ønsket å beholde midtbanespilleren.

Lønnsreduksjon

Football Insider skriver videre at Keita-teamet skal ha blitt lite imponert over tilbudet som lå på bordet fra Liverpool.

«Klubben ville at Keita skulle gå med på et lønnskutt for å bli i klubben, hovedsakelig som følge av hvor lite han har vært tilgjengelig som følge av alle skadene i løpet av tiden på Anfield», skriver de.

Ifølge skadeekspert Ben Dinnery har Keita kun spilt 26 prosent av minuttene med ligafotball som har vært siden han kom til klubben sommeren 2018.

I likhet med Alex Oxlade-Chamberlain, som er i samme kontraktssituasjon, er det en mulighet for at Keita kan forlate klubben allerede i januar, men med en midtbane som ikke fungerer ønsker nok Klopp å ha så mange spillere som mulig med ut sesongen.

Også James Milner, Roberto Firmino og Adrian er på utgående kontrakt.