– Jeg føler det blir bedre og bedre for hver kamp

Cody Gakpo finner seg fortsatt til rette etter overgangen fra PSV Eindhoven.

Cody Gakpo ble Liverpool-spiller 1. januar, og har nå spilt tre kamper for de røde. Så langt har han ikke funnet veien til nettmaskene, men han føler at det er fremgang for hver kamp som går.

– Jeg føler at det kommer. Når du kommer til et nytt lag må du tilpasse deg spillestilen og måten spillerne rundt deg spiller på, sier angriperen i et intervju med Liverpoolfc.com

– Vi må bli kjent med hverandre. Det er det jeg prøver på, og jeg føler at det blir bedre og bedre for hver kamp som går. Det vil bli enda bedre igjen i neste kamp igjen, sier han før lørdagens møte med Chelsea.

Da kan han igjen bli brukt i en angrepstrio sammen med Darwin Nunez og Mohamed Salah.

Mot Wolves spilte han igjen fra start, da de røde endelig vant den første kampen i 2023 og siden han signerte for klubben.

– Vi har en veldig god spillergruppe her, med mye kvalitet, og vi er veldig sammensveiset. Alle er bestemt på å vinne og prestere for klubben og supporterne. Da vi vant kampen mot Wolves, så var det bra for alle, og for stemningen. Det er noe vi kan bygge videre på, og som ga oss selvtillit. Vi må fortsette å jobbe hardt, forbedre oss hver dag, og så vil seirene komme, sier Gakpo.

NUMMER 18: Cody Gakpo spiller med landsmann Dirk Kuyts gamle draktnummer.

NUMMER 18: Cody Gakpo spiller med landsmann Dirk Kuyts gamle draktnummer.

– Tempoet er den store forskjellen

Gakpo ble årets spiller i nederlandsk fotball forrige sesong, og startet også denne sesongen strålende for PSV Eindhoven. Han sto med 13 mål og 17 målgivende på 24 kamper før et VM der han ble toppscorer for Nederland med tre mål på fem kamper.

Han forteller at tempoet i engelsk fotball er den store forskjellen fra fotballen i hjemlandet.

– Tempoet er veldig høyt, og jeg liker det. Det er hurtigheten i spillet som er den største forskjellen. Det går raskere enn i Eredivisie. Slik jeg er vant med i PSV vil vi bruke lenger tid i oppbyggingsfasen, og det tar lenger tid før vi scorer et mål. Her prøver vi å gå for scoringen så raskt som mulig. På en positiv måte, og det samme gjør motstanderen, sier han.

– Det er mye som er ulikt fra Nederland, men det er opp til meg at jeg tilpasser meg så raskt som mulig.

Han føler at han allerede har funnet seg godt til rette utenfor banen. Han og Curtis Jones har allerede funnet tonen.

– Alle har vært veldig hyggelige. Virgil har jeg kjent litt lenger fra landslaget, og han hjelper meg mye. Det samme gjør Curtis. De kan også hjelpe meg med de små tingene. Jeg er veldig takknemlig og setter pris på det fra alle guttene. Det er veldig fint å være her, og det er en fin og varm klubb.

Liverpool - Chelsea spilles lørdag kl. 13.30, og vises på V Sport PL og Viaplay.