– Jeg ble fortalt at Arsene Wenger tapte 6-0 sin kamp nummer 1000

Jürgen Klopps kamp nummer 1000 som manager endte uten scoringer, men Liverpool-manageren lot ikke det legge noen demper på jubileet.

Lørdagens kamp mellom Liverpool og Chelsea var Jürgen Klopps 1000. kamp i managerkarrieren. Tyskeren fortalte under pressekonferansen etter kampen at han hadde fått mange gratulasjoner og meldinger i forbindelse med jubileet, og selv om han gjerne hadde sett at kampen hadde endt med seier, så innså han også at det kunne ha gått verre.

Arsene Wenger møtte også Chelsea i sin kamp nummer 1000 som manager, og franskmannen var ikke like heldig med utfallet. Hans lag tapte 6-0 den gangen.

– Før kampen fikk jeg mange meldinger, og ikke alle var like hyggelige, åpnet Liverpool-manageren.

– Arsene Wenger tapte sin kamp nummer 1000 6-0, så jeg er ganske godt fornøyd, smilte han.

Hyllet av Alex Ferguson

Foran kampen ble Klopp hyllet av tidligere Manchester United-manager Alex Ferguson, som også tilhører den eksklusive gruppen som har vært manager i over 1000 kamper.

– Jeg er henrykt over å kunne ønske Jürgen Klopp velkommen til LMA 1000-klubben, sa Ferguson, som ga seg som manager i Manchester United i 2013.

– Jürgen er utvilsomt en av de mest begavede managerne i verdensfotballen, og den dedikasjonen og lidenskapen han viser i managerrollen er en inspirasjon for alle som sikter seg inn mot en managerkarriere, la Ferguson til.

ENGASJERTE: Liverpool-manageren og hans assistent var som vanlig lidenskapelige på sidelinja.

ENGASJERTE: Liverpool-manageren og hans assistent var som vanlig lidenskapelige på sidelinja.

– Jürgen har allerede vunnet mange trofeer i sin karriere, inkludert Champions League og Premier League med Liverpool, og det bekrefter hans status i fotballens elite, avsluttet Ferguson.

Snart 22 år siden starten

27. februar 2001 startet tyskeren sin managerkarriere. Da fikk Eckhard Krautzun sparken, og Klopp tok over, 34 år gammel. Han ledet Mainz i sju år og 270 kamper, før han ble ansatt i Borussia Dortmund sommeren 2008.

Han ledet Dortmund tilbake til toppen av tysk fotball, og fikk med seg to Bundesliga-titler på sine sju år i klubben. Han var manager for BVB i 319 kamper før veien gikk videre til Liverpool i oktober 2015.

Klopp fikk debuten for de røde i en bortekamp mot Tottenham som endte 0-0. Dagens kamp, som var hans kamp nummer 1000 som manager, endte også uten scoringer. Det var hans kamp nummer 411 som Liverpool-manager. Anfield-klubben er dermed den klubben han har ledet i flest kamper.

– Jeg sliter ikke med motivasjonen. Jeg er litt som Obelix, som falt i gryta. Dere kjenner til Asteriz og Obelix? Jeg har nok energi for ti år til som manager, sa Klopp til BT Sport etter jubileumskampen.