Kjøpefesten fortsetter i Chelsea – men han vil neppe rekke kampen på Anfield

Chelsea sikrer seg tidligere lagkamerat av Cody Gakpo.

I januarvinduet har Chelsea allerede sikret seg Joao Felix (lån), Mykhailo Mudryk, Andrey Santos, David Datro Fofana og Benoit Badiashile, og Todd Boehly og co virker ikke å være ferdig med det.

De er fortsatt favoritter til å sikre seg Liverpool-linkede Moises Caicedo før vinduet stenger, og nå har kjøper de også en ny angriper. London-klubben har kjøpt Christopher Nkunku fra RB Leipzig for 63 millioner pund, men han kommer først til sommeren.

Spilleren som nå skal være klar og på vei til London er Noni Madueke.

Lagkamerat med Gakpo

Madueke er engelsk og spiller for det engelske U21-landslaget. Han har en fortid i Crystal Palace og Tottenhams akademier, og gikk til nederlandske PSV Eindhoven i 2019.

I 2020 fikk han debuten for førstelaget i PSV, der Cody Gakpo var klubbens store stjerne. Madueke har 20 mål og 14 målgivende for den nederlandske klubben.

Det rapporteres om en overgangssum på 29 millioner pund, og ifølge Fabrizio Romano har partene kommet til enighet. Evening Standard skriver at totalpakken vil være på 35 millioner pund.

Neppe aktuell på lørdag

Han skal nå fly til London for å gå gjennom den medisinske sjekken og signere på kontrakten.

Allerede lørdag kl. 13.30 skal Chelsea til Anfield for å møte Liverpool, i en kamp mellom to lag som har slitt tungt i ligaen de siste ukene.

Chelsea må klare seg uten flere offensive spillere på Anfield. Raheem Sterling, Armando Broja, Christian Pulisic og Joao Felix (suspensjon) er alle ute. Det virker lite sannsynlig at Madueke blir spilleklar til tidligkampen lørdag.

For at det skal skje må alt av papirarbeid være i orden før kl. 13.00 fredag. Han vil heller ikke rekke å trene med sine nye lagkamerater før kampen.

Liverpool - Chelsea spilles lørdag kl. 13.30, og vises på V Sport PL og Viaplay.