Liverpool svarer Real Madrid med samme mynt

Liverpool har ikke kommet noen vei med Real Madrid og UEFA, og tar saken i egne hender

I desember ble det klart at Liverpool kun får 1800 billetter til bortekampen mot Real Madrid i åttedendelsfinalen av Champions League onsdag 15. mars. Det er også snakk om kun fire rullestolplasser. Det er veldig dårlig nytt for de mange supporterne som ønsker å se laget sitt på en historisk stadion i Europa.

Santiago Bernabeu er under ombygging, men har likevel plass til 60 000 supportere. UEFA-reglene slår fast at bortelaget har rett på minst fem prosent av setene, noe som i dette tilfellet betyr rundt 3000 billetter. Da Liverpool møtte Real Madrid på Santiago Bernabeu i november 2014 fikk Anfield-klubben 3700 billetter.

1800 er betydelig færre billetter enn Anfield-klubben forventet å få til denne kampen, og Liverpool-ledelsen har vært i kontakt med både UEFA og Real Madrid for å få en forklaring, uten at det har ført til noe gjennomslag og endring.

Gjengjelder

Supporterorganisasjonene har også vært aktive for å sette press, og Spirit of Shankly (SOS) har engasjert seg. Tidligere denne måneden meldte supporterunionen SOS at de har blitt informert om at billettkvoten blir som den opprinnelig var, på 1800. Det til tross for at UEFA sitt regelverk sier at bortelaget har krav på minst fem prosent av billettene – i overkant av 3000. SOS har bedt LFC gå tilbake til UEFA og kreve en økning.

SOS får støtte av Ronan Evain, som er leder i Football Supporters Europe (FSE).

«Reduksjon av borteseksjonen på Santiago Bernabeu har pågått for lenge. Godt jobba av Spirit of Shankly og Liverpool Disabled Supporters Association for å ha utfordret det. Superliga-avstikkeren Real Madrid bør ikke få slippe unna med et så sleipt triks. Regler har kun betydning når de gjelder for alle», skriver han på Twitter

Liverpool tar imot Real Madrid på Anfield 21. februar. Det er så langt ikke bekreftet av klubben, men ifølge den spanske avisen AS vil Liverpool nå kun gi bortelaget 1400 billetter. 

Avisen skriver videre at de nå vil ha et lotteri om hvem som får tilgang på billettene, på lik linje som med finaler. På 48 timer hadde 5000 søkt om billett, og de stoppet å ta imot flere søknader.