Se nedbrutt og ærlig Klopp forklare tapet mot Brighton og den elendige formen

Jürgen Klopp tok seg tid til å komme med ærlige og detaljerte svar på sin pressekonferanse etter 3-0-tapet mot Brighton.

Jürgen Klopp var åpenbart nedbrutt og langt nede etter den fryktelige forestillingen laget hans leverte mot Brighton på Amex Stadium lørdag ettermiddag, men manageren tok seg likevel tid til å gi en fyldig pressekonferanse til journalistene etter kampen. 

I motsetning til det vi så på pressekonferansen før kampen, var det ikke her noen syrlige stikk mot de som stilte spørsmålene. Her var det en Klopp som forsøkte å analysere hva som gikk galt i 3-0-tapet på sørkysten, og hva som har vært problemet i laget som har slitt med prestasjonene så lenge.

Det gjorde han forsåvidt også på fredag. I denne saken, som vi la ut før kampen, kan du lese at Klopp mener fjorårets krevende sesong, sommerens program og skadeproblemene i sesongstarten bidro til at Liverpool kom skjevt ut fra hoppkanten. 

Her kan du se hans pressekonferanse etter kampen mot Brighton. Du kan også lese hva Klopp sa hvis du blar deg forbi videoen. 

Om kampen og prestasjonen

– Gratulerer til Brighton, som spilte en strålende kamp. I noen øyeblikk synes jeg vi gjorde det litt for lett for dem, men de spilte strålende og det gjorde ikke vi. Vi prøvde å organisere guttene på en litt annen måtte, og jeg tror det kunne ha fungert ganske bra. I noen øyeblikk fungerte det litt, og vi satte dem under press, men hver gang vi vant ballen mistet vi den igjen altfor lett. Det er det største problemet, og det medfører at vi aldri får i gang noe som helst. 

– Brighton var bedre i samfulle 90 minutter, men det var 0-0 til pause, så vi kan også slippe unna med en dårlig omgang. Vi hadde et resultat og tenkte å ta det derfra, men så startet andre omgang på verst tenkelig vis. Vi havnet under 1-0, og det var tydelig at ett lag spilte veldig bra mens det andre kjempet for å komme i gang. Det var den verst tenkelige starten, og alle så det. 

– Problemene er de samme som forrige uke da vi snakket om det. Vi vinner ikke de viktige duellene på banen, og vi gir bort ballen for lett. Det er vanskelig å organisere seg for å miste baller du ikke skal miste, så det er ikke lett. Det er mitt ansvar fordi jeg hadde en idé om en ny formasjon som viste seg ikke å fungere. Så jeg beklager.

Spørsmål om spillerne forstod hva Klopp ønsket av dem

– Hele uken har det sett ut som de har skjønt hva jeg har sagt, for å være ærlig. Men så er det å få det ut på banen. Vi møter et lag som er fulle av selvtillit og glede, og vi trenger øyeblikk der vi får ballen over streken. Vi hadde muligheter til å redusere til 2-1, men det var ingen øyeblikk i kampen der vi kunne få et løft og ta det derfra.

– Så kommer tvilen inn, og det er fryktelig å se på, for å være ærlig. Jeg tror alle med Brighton-hjerte koste seg med kampen, mens ingen med et Liverpool-hjerte gjorde det. Jeg er ganske sikker på at spillerne lyttet, men jeg forstår spørsmålet og at det ikke ser sånn ut.

Om å gå bort til Liverpool-supporterne etter kampen

– Jeg synes de var eksepsjonelle, for å være ærlig. De skjønte at vi ikke hadde dagen, men viste at de er ekte supportere. Hvordan kan du egentlig vise eller si takk, men det var min måte å gjøre det på.

Fire bytter på én gang og om han har gjort det før

– Det er ikke så lenge vi har hatt mulighet til det, så sikkert ikke. Men jeg har gjort tre på en gang. Det handler om friske ben og å unngå skader. I tillegg hadde vi situasjoner i dag der vi fikk gule kort på grunn av frustrasjon, noe vi vanligvis ikke gjør. Så det handler om å ikke gjøre det verre med to gule kort. 

– I dag var det nødvendig å spille skikkelig fotball. Mannsarkering, mye bevegelser, pasninger og så videre. Så vi tenkte at vi trengte friske bein, men i dag skulle det vise seg at ingenting fungerte. 

– I enkelte øyeblikk tror jeg alle kunne se at vi var nære ved å skape flere problemer for dem enn vi gjorde. Det var en situasjon i første omgang etter to-tre pasninger der en forsvarer reddet dem med en lang tå - hvis ikke hadde Cody vært alene med keeper. Men vi fikk ikke det, og jeg forventer ikke at noen skal huske at vi hadde noen gode situasjoner i kampen. 

– Jeg husker én-mot-én-situasjoner der Brighton løp mot keeper, mot midtstopperne, så det var historien fra kampen. Når vi mister ballen i farlige øyeblikk ser det ut som vi bare står der mens de spiller seg gjennom. Jeg har ingenting bra å si om denne kampen.

Om at spillerne ikke kjemper som han ønsker

– Jeg liker det ikke, men jeg tenker ikke at «du vinner ikke dueller». Det er min jobb å organisere laget slik at guttene kommer i situasjoner der de kan vinne dueller. Forrige uke sa jeg at jeg ikke kan vinne duellene for dem, og det stemmer, men det er min jobb å sørge for at de er der i rett øyeblikk. Det er min jobb å ta ut riktig lag og sette opp riktig taktikk. 

– Jeg vet ikke om det er fordi den akkurat er ferdig, men jeg kan ikke huske en verre kamp. Og da snakker jeg ikke bare om Liverpool. Derfor er dette et skikkelig bunnpunkt.

Om han må si til spillerne at de må glemme denne prestasjonen

– Nei. Jeg gjør det kanskje i noen kamper, men ikke denne. Dette var ikke et engangstilfelle, dessverre. Det er ikke bra for øyeblikket. Ja, vi har skadeproblemer, men kom igjen. Laget vi stilte med i dag var på ingen måte dårlig, virkelig ikke. Men det vi fikk ut av det var ikke bra. 

– Jeg sa faktisk ikke så mye til guttene etter kampen, for jeg tror ikke det er noe jeg kunne sagt som ville hjulpet. Det er ikke rett øyeblikk å gjøre det på. Hvis jeg skal si noe, som skal vekke eller løfte noen, har jeg tid til det i morgen. Jeg var ikke i humør til det i ettermiddag.

Sitatene er hentet fra liverpoolfc.com.

Klopp fikk også et spørsmål som ikke ble gjengitt av liverpoolfc.com, nemlig om det at Jordan Henderson, Fabinho og Joel Matip ble byttet ut var et tegn på at det «gamle» laget er i ferd med å være ferdig, og at Hendo og Fabinho ikke har hatt de beste sesongene. 

– Det er greit å stille spørsmålet og det er vår skyld at spørsmålet kommer. Kan du nevne noen som er inne i sin beste sesong nå? Det er vanskelig.