Det kan bli et heftig kampprogram i starten av april

Bortekampen mot Chelsea ser ikke ut til å bli spilt før mot slutten av sesongen.

Tirsdag bekreftet Premier League at Liverpools hjemmekamp mot Wolverhampton, og det fjerde møtet mot Wolves allerede i 2023, skal spilles onsdag 1. mars.

Det var en kamp som ble utsatt fra september, da dronning Elizabeth gikk bort. Liverpool har også en annen kamp som ble utsatt av samme grunn. Bortekampen mot Chelsea ble utsatt på grunn av dronningens begravelse, og at det ville kreve så mye politiressurser at kampen på Stamford Bridge ikke kunne spilles.

Den kampen har fortsatt ikke blitt spilt, og har ikke fått noen ny dato ennå. Thisisanfield.com skriver at valget av dato for kampen mot Wolverhampton, gjør det vanskelig å finne en ledig dato for Liverpools bortekamp i London. Grunnen til at det er vanskelig, er at begge klubbene fortsatt er i Champions League og skal spille åttendedelsfinaler i ukene som kommer. 

Tidligst i april?

This is Anfield har sett på hvilke muligheter det er for å få plassert kampen – og har kommet til følgende datoer:

1. Lørdag 18. mars, når Liverpool har hjemmekamp mot Fulham – men da må Fulham gå til kvartfinalen i FA-cupen. Det virker uansett som et lite sannsynlig alternativ på en dag Chelsea har hjemmekamp mot Everton, som begge er utslått av FA-cupen.

2. Midtuken 5/6. april – men det vil kreve tillatelse fra UEFA siden det er en midtuke med andre Champions League-kamper.

3. Midtuken 18/19. april – men det vil kreve tillatelse fra UEFA siden det er en midtuke med andre Champions League-kamper.

4. Midtuken 2/3. mai

5. Midtuken 9/10. mai – Her kan Liverpool og/eller Chelsea være i semifinalen i Champions League, og da blir det utelukket.

6. Midtuken 16/17. mai – Her kan Liverpool og/eller Chelsea være i semifinalen i Champions League, og da blir det utelukket.

7. Midtuken 23/24. mai – midtuken før sesongens siste ligakamp

Skulle det blir alternativ 2, vil det bli en heftig start på april måned, med bortekamp mot Manchester City helgen før, bortekamp mot Chelsea i midtuken, og så hjemmekamp mot et titteljagende Arsenal. Blir det alternativ 7, kan det fort bli en veldig avgjørende kamp om Europa for neste sesong – men da må først både Liverpool og Chelsea få orden på formen sin for at det skal bli aktuelt.