– Er det ett lag som kan klare det, så er det oss

Liverpool har vært i denne posisjonen før.

Slik det gikk den siste timen mot Real Madrid i forrige uke, vil trolig resten av denne sesongen handle om Liverpool klarer å komme seg blant de fire beste eller ikke.

Det gjenstår 15 ligakamper for de røde, og det ser ut til å bli en hard kamp mot Newcastle og Tottenham om den fjerde og siste Champions League-plassen.

De røde var i en lignende situasjon i 2020/21-sesongen, og endte den gang til slutt på tredjeplass. Da var det Leicester City som kom utenfor, etter å ha vært i en veldig lovende posisjon lenge. Jürgen Klopp tror erfaringen fra to år tilbake vil kunne være til hjelp denne sesongen.

– Det hjelper fordi det var oss. Vi trenger ikke å fortelle spillerne en historie om et annet lag eller en annen klubb, sier han til the Guardian

– Vi har mange historier vi kan fortelle der det har gått bra de siste årene, med lange seiersrekker og der vi har gått ubeseiret på hjemmebane og slike ting, men du kan ikke alltid lene deg på at vi har gjort ting før, så vi automatisk kan gjøre det igjen. Vi må selv sørge for det, sier han.

– Om noen kan, så er det oss

I 2021 gikk Liverpool 10 kamper ubeseiret mot slutten av sesongen. Du hadde Alisson Becker-øyeblikket på The Hawthorns, storseieren mot Manchester United på Old Trafford, og et lag som plutselig begynte å fungere igjen selv om det var urutinerte spillere i midtforsvaret.

– Det er 45 poeng igjen å spille om. Dette ville vært et veldig godt øyeblikk for å starte en seiersrekke, og det er akkurat det vi ønsker å gjøre. Ja, vi må presse det frem, men vi må spille og like det vi holder på med, det er veldig viktig, sier manageren.

– Jeg mener virkelig at vi er klare for det. Dersom det er én klubb som kan gjøre det, så tror jeg virkelig at det er oss. Helt ærlig. På grunn av at alle tingene vi har oppnådd disse årene har vi gjort sammen. Du har den umiddelbare fremtiden med i morgen, men det er også et større bilde. Vi vil slå tilbake generelt, men vi må sørge for at vi kan skvise ut alt det vi kan fra denne sesongen

Liverpool - Wolverhampton spilles onsdag kl. 21.00, og vises på V sport PL 1 og Viaplay.