– Han vet at han ikke er i kjempeform og at han må jobbe hardt for å komme tilbake

Jürgen Klopp virker klar på at det for øyeblikket er Stefan Bajcetic som er førstevalg i den dype midtbanerollen.

Fabinho har slitt med å levere de gode prestasjonene denne sesongen, og innhoppet hans mot Brighton sist tydet ikke på at han har hatt nytte av noen kamper på benken. For øyeblikket virker Stefan Bajcetic å være Jürgen Klopps klare førstevalg i midtbanerollen, og det la ikke manageren særlig skjul på da han møtte pressen før kampen mot Wolverhampton lørdag. 

– Han vet at han ikke er i kjempeform og at han må jobbe hardt for å komme tilbake, sa Klopp om Fabinho. 

– Det hjelper veldig godt at vi har Stefan, for han spiller veldig bra. I denne posisjonen behøver du noen som vinner dueller, beskytter laget og som samtidig spiller fotball. Fabinho har vært den beste spilleren i den posisjonen lenge. For øyeblikket sitter det ikke helt, og det er noe han må komme seg gjennom. Han er ikke verdens lykkeligste mann for øyeblikket, men han forstår avgjørelsen, sa Klopp. 

Tyskeren la til at det ikke er noe ondt blod mellom han og Fabinho, men at det er en felles forståelse av hvorfor brasilianeren sitter på benken for tiden.

Ikke lov å synes synd på seg selv

Klopp fikk også spørsmål om hvor vanskelig det er for spillere å finne tilbake til toppformen i perioder der de sliter. Da trakk han frem Manchester Uniteds Marcus Rashford, som denne sesongen er i kalasform etter å ha slitt kraftig i fjor. Klopp mener det ikke er uvanlig at nivået svinger også hos toppspillere. 

– Det som er viktig er å ta tiden til hjelp når man ikke er i de beste periodene. Du må kjempe deg gjennom det, og det er ikke tillatt å synes synd på seg selv i de øyeblikkene. Den eneste som kan gjøre noe med det er deg selv, sa han.

GJENNOMBRUDD OG NY KONTRAKT: Stefan Bajcetic har virkelig grepet sjansen.

GJENNOMBRUDD OG NY KONTRAKT: Stefan Bajcetic har virkelig grepet sjansen.

Tyskeren har sett det meste i løpet av tusen kamper som manager. 

– Sånne ting vil alltid skje, og det handler om å gjøre tiden du er ute av form så kort som mulig. Det kan laget hjelpe med. Lagets prestasjon er summen av de individuelle prestasjonene, men det fungerer den andre veien også. Laget kan hjelpe deg gjennom de vanskelige periodene, sa Klopp.

Vil vise hva de er gode for

Klopp la til at jobben til en manager er å oppdage når spillerne bare har en liten formdupp, og når det er snakk om en lengre periode med svake prestasjoner, slik som er tilfellet for Fabinho i øyeblikket. 

– Spillere vil oppleve slike situasjoner i løpet av en lang karriere. Ikke bare én gang, men kanskje to og tre. Så man må bare komme seg gjennom det, sa han og la til: 

– Jeg vet at mine spillere utvilsomt vil komme gjennom dette og vise hvem de er.