Sean Dyche før derbyet:– Han vil nok ikke ha min sympati

Sean Dyche forstår godt hvilken situasjon Jürgen Klopp står i for øyeblikket.

Liverpools kamp mot byrival Everton skal ikke spilles før på mandag, men i morgentimene fredag har både Jürgen Klopp og Sean Dyche hatt sine respektive pressekonferanser forut Merseyside-derbyet.

På Everton-sjefens pressekonferanse ble Jürgen Klopp et større tema.

– De har vært på en opptur i lang tid, og det er vankelig å konstant være i en slik situasjon over flere år. De har fått veldig mye til på den tiden, svarte Dyche på spørsmål om Klopp.

Engelskmannen ser ikke på Liverpool som en enklere motstander på grunn av formen til laget.

– De har fortsatt veldig mange gode spillere, så jeg vil ikke tenke for mye på det. Det er en erfaren gjeng, med en veldig erfaren trener, fortsatte han.

HETT: Jürgen Klopp og Sean Dyche har møtt hverandre flere ganger tidligere. Det har ikke alltid vært god stemning mellom dem.

HETT: Jürgen Klopp og Sean Dyche har møtt hverandre flere ganger tidligere. Det har ikke alltid vært god stemning mellom dem.

Litt senere under pressekonferansen fikk Dyche spørsmål om han følte sympati for hva tyskeren for øyeblikket går igjennom på Anfield. Det ville han ikke ha noe av.

– Det er ikke sympati i fotballen, men det er empati. Når du er en trener forstår du godt andres situasjon. Han vil nok ikke ha min sympati uansett, for han er så erfaren at han ikke trenger det, sa Everton-treneren med et glimt i øyet.

Det har ikke alltid vært god stemning mellom de to managerne på sidelinjen. Tilbake i 2018 diskuterte trenerduoen høylytt på vei inn i garderobene etter kampslutt.

– Det ligger ingenting der utenom at vi er to trenere for hvert vårt lag. Jeg tror alle supportere vil se to trenere som gir alt for sine lag. Etter kampen er det over for min del.

KOLLEGER: Jürgen Klopp og Sean Dyche har side begravd stridsøksen.

KOLLEGER: Jürgen Klopp og Sean Dyche har side begravd stridsøksen.

Vil bygge videre forrige helgs seier

Jürgen Klopp og Sean Dyche har møtt hverandre ved flere anledninger tidligere, men sistnevnte går inn mot sitt første Merseyside-derby som trener. Han ser ikke på Liverpools form i opptakten til kampen.

– Du kan ikke tenke slik. Dette er et derby, og en ny erfaring for min egen del. Vi vet godt at formen forsvinner litt i slike kamper. Byen kommer sammen for en massiv kamp, og jeg gleder meg til å ta del i det, fortalte Everton-treneren.

Det er ikke til å stikke under en stol at Liverpool gir inn til oppgjøret med en svak form. Det motsatte kan kanskje sier om Everton, som slo tabelleder Arsenal forrige helg.

– Følelen rundt kampen kan noen ganger gi en effekt. Vi er ute etter en god oppvisning, slik som mot Arsenal. Kan vi klare det å en ny god opplevense etter en god kamp? Det er noe vi jobber mot.

Sean Dyches sitt Burnley-lag ble i mange år sett på som hardtarbeidende og lidenskapelige. Det er noe Everton-treneren vil innføre på Merseyside også.

– Denne kampen er absolutt en test for akkurat det, avsluttet han.

Liverpool møter Everton til Merseyside-derby på mandag 21.00. Kampen sendes direkte på V Sport Premier League og Viaplay.