Hevder endringer i flere avdelinger har skapt uro i klubben

Jürgen Klopp har mistet noen av sine nærmeste støttespillere, og journalist rapporterer nå om murring internt i klubben.

Kontinuiteten i den sportslige ledelsen i Liverpool FC er borte. Det er ikke bare den trehodede ledertrioen Jürgen Klopp, sportsdirektør Michael Edwards og FSG-president Mike Gordon som er splittet opp, men i flere avdelinger i klubben har det vært oppsigelser og endringer de siste årene. 

I en artikkel i Sky Sports antyder journalist Melissa Reddy langt på vei at det for øyeblikket er uenigheter og gnisninger internt i Liverpool FC, der det tidligere har vært harmoni, og hun slår fast at Liverpool må finne tilbake til oppskriften som førte dem til topps både på og utenfor banen, og det raskt. 

Hvor mye sannhet som ligger i opplysningene Reddy kommer med er vanskelig å vite, men det kan uansett være verdt å nevne.

Oppsigelser

En av avdelingene der det har vært endringer de siste årene er det medisinske apparatet. Like før sesongstart valgte klubblege Jim Moxon å forlate klubben umiddelbart, og ifølge Reddy ble det gjort uten en videre forklaring fra hovedpersonen selv. Hun skriver at det var friksjoner mellom fysioterapeutene og sportsviterne i klubben. 

Tilbake i 2020 forlot Philipp Jacobsen stillingen som «head of performance». Reddy skriver at han ga opp jobben med å skape en felles måte å jobbe på i det medisinske apparatet.

Reddy antyder at enkelte mener at Klopp-ansettelsen Andreas Kornmayer, som er «head of fitness and conditioning» og blant annet arbeider med spillere som er ute med skade, er vanskelig å jobbe med og har fått for mye innflytelse.

De siste årene har for øvrig klubben mistet ansatte fra det medisinske apparatet til blant annet det marokkanske fotballforbundet, samt Newcastle United.

Noe har skjedd i rekrutteringsteamet

Mannen som skulle sørge for kontinuitet etter at Edwards ga seg, Julian Ward, er inne i oppsigelsestiden og kommer til å forlate klubben ved sesongslutt. Ingen erstatter er foreløpig pekt ut i rollen som sportsdirektør. Reddy skriver at både Moxon og Ward forlater klubben fordi de ikke lenger føler de kan gjøre en så god jobb som de kunne gjort fordi de ikke har makten til å gjøre det. 

«En rekke viktige ansatte har dratt, og noen har fått for mye makt. Det er mindre tillit til avgjørelsene nå», sier en kilde i klubben ifølge Reddy. 

At Klopp og hans assistent Pep Lijnders har fått mer innflytelse når det er snakk om spillerkjøp har vært antydet tidligere. Det gjelder spesielt de 180 millionene med pund som er svidd av på angrepstrioen Luis Diaz, Darwin Nunez og Cody Gakpo det siste året. 

Samtidig er det delt ut nye og lukrative kontrakter til spillere som er rundt eller over 30 år, noe klubben tidligere har hatt som policy å forsøke å unngå, noe vi blant annet så da Gini Wijnaldum forlot klubben gratis i 2021. 

Når det gjelder ledertrioen er Gordon den andre som Klopp har mistet i mye av det daglige arbeidet. Gordon har gått over i en mer tilbaketrukket rolle i forbindelse med at FSG har åpnet for å selge hele eller deler av Liverpool FC. 

Reddy skriver at jobben denne trioen gjorde sammen var så viktig for å stake ut kursen som ledet de røde til topps, og at deler av grunnen til at det svikter nå er at kun én av dem i realiteten er igjen.