Kun én spiller i fare for suspensjon

Trent Alexander-Arnold må helst unngå det gule kortet i tirsdagens kamp.

Forhåpentligvis får Trent Alexander-Arnold beskjed om å være ekstra forsiktig når Real Madrid gjester Anfield tirsdag kveld. Han er nemlig den eneste Liverpool-spilleren som kun er ett gult kort unna suspensjon. Skulle han få se det gule kortet tirsdag vil han dermed bli nødt til å stå over returoppgjøret mot Real Madrid i mars, skriver Liverpool Echo

Oppgaven er kanskje lettere sagt enn gjort, all den tid det er lynhurtige og tekniske Vinicius Jr. som kommer til å spille mot Alexander-Arnold. Liverpools høyreback har slitt med å få has på brasilianeren i tidligere oppgjør. 

Alexander-Arnold er den eneste Liverpool-spilleren som har med seg to gule kort fra gruppespillet i Champions League. Får man tre gule i turneringen er man nødt til å stå over en kamp. Det gjelder helt frem til kvartfinalen. Fra og med semifinalen blir alle tidligere gule kort strøket, og man behøver derfor ikke stå over finalen dersom man pådrar seg gult kort i runden før. 

Skulle Alexander-Arnold pådra seg gult kort tirsdag, vil nok James Milner eller Joe Gomez være de mest aktuelle erstatterne til returoppgjøret. 

Gule kort Champions League 2022/23

Liverpool

2 - Trent Alexander-Arnold
1 - Darwin Nunez, Ibrahima Konaté, James Milner, Joe Gomez, Joel Matip og Virgil van Dijk.

Cody Gakpo har også med seg et gult kort fra gruppespillet i Europa League med PSV.

Real Madrid

1 - Dani Carvajal, Eder Militao, Ferland Mendy, Lucas Vasquez og Toni Kroos. 

Mendy er skadet og spiller ikke tirsdagens kamp, mens Kroos er usikker.