Sky Sports: Liverpool er blant klubbene som vil ha City kastet ut av ligaen dersom de blir funnet skyldig

Topp seks-klubbene har vært de ivrigste.

Mandag formiddag sprakk en av de største nyhetene på lang tid, i det som kan bli Premier League-historiens største skandale.

City anklages for å 101 regelbrudd på Financial Fair Play-reglene til Premier League mellom 2009/10 og til 2017/18-sesongen, og mistenkes for ytterligere regelbrudd som de har blitt bedt om å legge frem dokumentasjon for.

Den kraftigste reaksjonen Premier League kan komme med er å kaste City ut av ligaen, og ifølge rapporter på tirsdag er det ikke noen automatikk i at English Football League som representerer Championship, League One og League Two vil ta imot dem.

– De andre topp seks-klubbene har vært aktive

Sky Sports rapporterer at en straff med å ta fra City ligatitlene de har vunnet vil være meningsløst, og kun skape forvirring. Samtidig vil ikke bøter ha noen særlig stor effekt.

Sky skriver videre at klubbene som har presset hardest for at dette skal få store konsekvenser, er medlemmer av de andre såkalte «topp seks-klubbene», som inkluderer Liverpool, Manchester United, Arsenal, Chelsea og Tottenham. 

De rivaleriserende klubbene vil ikke involveres i prosessen, som skal håndteres av et uavhengig panel, men City vil ikke få mye sympati dersom de blir funnet skyldig. Nettstedet The Lawyer rapporterte tirsdag at City har engasjert advokaten Lord Pannick KC til saken. En advokat som kan ta seg betalt hele 80 000 pund til dagen – nesten én million kroner. Han er en advokat de har brukt tidligere.