Manageren har på ingen måte gitt opp topp fire

Klopp er optimistisk før siste del av sesongen.

Lørdag kveld spiller Liverpool en veldig vanskelig bortekamp mot Newcastle. Kampen er tøff, men også en veldig stor mulighet til å ta igjen forspranget på laget som per i dag har den viktige fjerdeplassen som nå er Liverpools målsetning for sesongen.

De røde er ni poeng bak Eddie Howe sitt lag, men har én kamp mindre spilt.

Våren 2021 hadde røde en stor stopperkrise, men klarte likevel en tredjeplass til slutt. Forrige sesong var laget langt bak Manchester City i januar, men hadde en sluttspurt som gjorde at kampen om ligagullet varte helt inn.

Han fikk spørsmål på den lukkede delen av fredagens pressekonferanse.

– Tror jeg at vi kan gå på en lang ubeseiret rekke? Ja, det tror jeg, men vi må vise det. Du må være stabil for å få til en slik rekke, og det er det som er forskjellen for øyeblikket, sa manageren.

En journalist fulgte opp med å spørre om 2020/21-sesongen, og om dette føltes likt som den gang, og om manageren hadde tro på at det kunne skje igjen.

– Ja, var svaret fra manageren.

– Ja, det ville vært kult, men det er en lang vei dit, sa han videre.

Bør være klare for flere kamper i uken

Nå kommer det en veldig tøff rekke med kamper for de røde, som har hatt det som tidligere ble sett på som en fordel med lang tid mellom kampene i noen uker.

– Det vi gjorde i fjor var utrolig vanskelig. Det er alltid veldig vanskelig å produsere noe slikt. Vi var ikke alltid strålende, og hadde litt marginer her og der. Intensiteten var det jeg likte mest fra Everton-kampen. Det var oss. Ikke hvor mye vi løp, men hvor intense vi var i de øyeblikkene, sier manageren.

– Det gir oss rytmen, og nå har vi kamper hver tredje dag. Vi har jobbet lenge med utholdenhet og alt det, så vi bør være klare for det, sier han.

Liverpool har slitt på bortebane denne sesongen. Newcastle må få det mye tøffere dersom de skal beholde alle tre poengene.

– Det er en enorm kamp, som kan endre hele narrativet. Vi må bygge videre på prestasjonen vi hadde mot Everton, med intensiteten vi viste der. Vi tror ikke at det vil skje av seg selv, så vi må få det til å skje. Vi vet at vi alltid får det tøft mot Newcastle, men det må bli mye vanskeligere for Newcastle enn det har blitt for alle de andre lagene vi har besøkt tidligere, sier Klopp.

Newcastle - Liverpool spilles lørdag kl. 18.30, og vises på V Sport PL og Viaplay.