Van den Berg er tilbake i trening

Nederlenderen er tilbake etter sin alvorlige ankelskade.

Denne sesongen er Sepp van den Berg lånt ut til Schalke 04. Han var fast inventar i midtforsvaret for klubben i sesongens fire første kamper, før han pådro seg en alvorlig ankelskade i hjemmekampen mot Augsburg tidlig i oktober.

21-åringen ble kjørt til sykehus etter at han tråkket stygt over da han blokkerte et skuddforsøk.

Der viste det seg at han hadde et avrevet leddbånd i den venstre ankelen, og måtte operere. Han mistet all muskelkraft i den venstre leggen, og måtte bygge seg opp igjen. Tidlig i januar var han med på treningsleir sammen med laget i Tyrkia. Nå har han tatt nye steg, og er tilbake i full trening.

Tilbake igjen

Schalke la ut en video på sosiale medier på mandag av at van den Berg nå trente med ball sammen med lagkameratene, og dermed kan det nærme seg comeback.

Det ser ut til at de trenger ham, for klubben ligger desidert sist i Bundesliga med 11 poeng på 19 kamper. Opp til Stuttgart på kvalikplass er det fem poeng, og til Bochum på trygg plass er avstanden åtte poeng.

I starten av sesongen var laget trent av Frank Kramer, men han fikk sparken en halv måned etter at van den Berg skadet seg. Matthias Kreutzer satt så i én uke som midlertidig løsning, før Thomas Reis tok over i slutten av oktober. Så langt har laget vunnet én av fem kamper under 49-åringen som fikk sparken fra Bochum i september i fjor.