Ward kan være på vei til en annen europeisk storklubb

Klubbens avtroppende sportsdirektør skal være på vei til Nederland.

Like før VM-sluttspillet i Qatar startet, kom den svært overraskende meldingen om at Julian Ward hadde sagt opp jobben som sportsdirektør i Liverpool.

Det var en jobb han bare hadde hatt i et halvt år, etter at Michael Edwards ga seg i fjor sommer. Ward skal ha blitt forsøkt overtalt til å fortsette, men var fast bestemt på at han ville gi seg. Klubben skal ikke være nær en ansettelse av en ny sportsdirektør.

Ward jobber uansett for de røde ut sesongen.

Nå skal han være på vei til en ny klubb, og skal være en ledende kandidat til å ta over som fotballdirektør i Ajax. Det rapporterer Mike Verweij og Valentijn Driessen for De Telegraaf, og det finnes knapt en bedre kilde enn førstnevnte når det kommer til nederlandske klubber. 

Overmars måtte gi seg

Ifølge Verweij er Ward per i dag den fremste kandidaten. Ward har tidligere jobbet både i Spania og Portugal, men da som speider.

Det har blitt omrokkeringer i Ajax denne sesongen. Klubben sparket manager Alfred Schreuder i slutten av januar, og har nå den tidligere Everton-forsvareren Johnny Heitinga som manager.

Det er bare et år siden Marc Overmars måtte gi seg som Ajax sin fotballdirektør. Det var en jobb han hadde hatt siden 2012, og han hadde opprinnelig en kontrakt til 2026, men en «metoo-skandale» gjorde at han måtte trekke seg, etter at det kom frem at han hadde sendt ubehagelige meldinger til kvinnelige kolleger.

Overmars og klubbens daglige leder Edwin van der Sar hadde et veldig nært og godt samarbeid, og selv om Ajax vant seriemesterskapet forrige sesong, har de hatt en kurve som peker nedover. De er nå på tredjeplass, bak Feyenoord og AZ Alkmaar i Eresdivisie.