– Alle vet hvor gode guttene kan være

Jürgen Klopp kaller det for en av de beste prestasjonene på lang tid, og mener at nøkkelen er at man nå har spillere tilbake fra skader.

– Andre enn meg har mer tid og overskudd til å rangere denne opplevelsen opp mot andre, men vi har hatt et par fantastiske kvelder her på Anfield, sier Jürgen Klopp etter en rekordaften.

– Prestasjonen er helt spesiell. De nye gutta er helt spesielle. Salahs rekord er helt spesiell.

Nøkkelen er å få spillere tilbake

Klopp fikk rikelig betalt for å sette inn Andy Robertson, Jordan Henderson og Cody Gakpo, for Kostas Tsimikas, Stefan Bajcetic og Diogo Jota, fra Wolverhampton (2-0) i midtuka.

– Hovedforskjellen er at vi nå stort sett har alle spillerne tilgjengelige, som hjelper stort og du kan se i dag og den andre kvelden mot Wolves også at å ha Diogo tilbake er superviktig, slik at vi kan gi gutta en pause her og der.

– På midten, vi har for første gang denne sesongen, i to uker eller så, vi har fire eller fem spillere som ikke er i troppen, som trener enestående. Det er første gang vi har det, før hadde vi ni eller 10 spillere skadet og det hjelper ikke.

Gåsehud da Bobby nettet

En av av dem som nylig har blitt kampklar igjen er Roberto Firmino, som det nylig ble kjent at vil avslutte Liverpool-karrieren etter sesongslutt.

– Når Firmino i tillegg kommer inn og scorer får jeg gåsehud over hele kroppen. Det var et helt unikt øyeblikk.

«Clean sheet» og mål som renner inn rett vei gjør at det lille Champions League-håpet vokser før Real Madrid-returen om ti dager, men det vil ikke Klopp ha fokus på ennå.

– Tenkte ikke et sekund på det. Virkelig ikke. Det er bare ikke viktig. Vi må se hvem som er tilgjengelige for den kampen. Nå må vi sørge for å få gutta i toppform til Bournemouth og så kan vi tenke på Madrid.

Uten tvil var dette en skikkelig selvtillitsboost, og et skremmeskudd for resten av ligaen.

– Det var en av de beste prestasjonene på lang, lang tid. Alle vet hvor gode guttene kan være.

– Jeg tror ingen var i tvil om Darwins fremtidige påvirkning når han finner seg til rette fordi han er en naturkraft. Cody spiller i de vanskeligste områdene på banen mot et mannsmarkeringslag som er super-tricky, men hvordan han holder seg på beina der og har overblikk for alle andre, Mo er Mo