– Champions League-deltakelse vil hjelpe oss å få fatt i de spillerne vi trenger

Virgil van Dijk har begynt å tenke fremover etter Champions League-exiten. Nå har nederlenderen fullt fokus på å kvalifisere seg for neste års turnering.

På grunn av at Fulham møter Manchester United i FA-cupen kommende helg, har ikke Liverpool ligakamp før de reiser til Manchester for å møte City den 1. april. Der vil de jakte sin første Premier League-seier på Etihad siden 2015.

Etter den kampen har de røde bortekamp mot Chelsea tre dager senere, før de avslutter påskehelgen med hjemmekamp mot Arsenal den 9. april. Virgil van Dijk tror påskeuken blir helt avgjørende for om Liverpool klarer å kvalifisere seg for spill i Champions League neste sesong.

– Den uken blir veldig avgjørende. Det vet vi alle. Denne sesongen har vi slitt med å finne den stabiliteten vi har hatt de siste årene. Den eneste måten å få den tilbake på er ved å ta en kamp om gangen. Det høres veldig enkelt ut, men det er det vanskeligste i fotball, og det vanskeligste med å være fotballspiller, å finne stabilitet i hver eneste kamp. Vi skal gi absolutt alt for å kvalifisere oss for Champions League. Vi ønsker alle å spille der, og fansen ønsker at vi skal være med der, sa nederlenderen til pressen etter Champions League-exiten i Madrid onsdag kveld.

– Klubben har en jobb å gjøre

Det er opplest og vedtatt at Liverpool må styrke midtbanen i sommer, og Anfield-klubben er blitt sterkt linket til spillere som Jude Bellingham, Mason Mount og Matheus Nunes.

Roberto Firmino har bekreftet at han vil forlate klubben på gratisovergang etter sesongen, og Naby Keita, Alex Oxlade-Chamberlain og James Milner vil alle stå uten kontrakt, samtidig som Arthur Melo vil returnere til Juventus etter sitt låneopphold på Merseyside.

SER FREMOVER: Virgil van Dijk tror påskeuken blir svært avgjørende for Liverpools tabellplassering.

SER FREMOVER: Virgil van Dijk tror påskeuken blir svært avgjørende for Liverpools tabellplassering.

– Det er allerede klart at en del spillere kommer til å forlate oss. Det er blitt annonsert, og dermed må vi rekruttere nye kvalitetsspillere dersom vi ønsker å henge med på det nivået vi har vært på de siste fem årene. Med kvaliteten på spillerne som forlater oss er det ganske åpenbart, sier van Dijk.

– Alle vet det blir veldig vanskelig. Det er veldig vanskelig å finne de riktige spillerne, og klubben har en jobb å gjøre på dette området. Vi har fortsatt mange kamper igjen å spille denne sesongen, og vi ønsker å kvalifisere os for Champions League. Det vil hjelpe oss til å tiltrekke oss de beste spillerne i verden. Champions League er ikke alltid nødvendig for dette, men det vil definitivt hjelpe, sier den nederlandske landslagsspilleren.

De finansielle konsekvensene av å ikke kvalifisere seg for Champions League vil være enorme for Liverpool. Siden Klopp ledet laget tilbake i Champions League i 2017 har Anfield-klubben ifølge Telegraph tjent nesten 500 millioner pund i premiepenger og TV-inntekter på spill i Europas gjeveste klubbturnering. Bare forrige sesong, da Liverpool tok seg til Champions League-finalen i Paris, tjente de 102 millioner pund på turneringen. Nå som de røk ut i åttedelsfinalen blir de totale inntektene på Champions League-eventyret rundt 80 millioner pund denne sesongen.

Ber om hjelp fra supporterne 

Liverpool ligger på sjetteplass i Premier League, med 42 poeng på 26 kamper, og må passere både Newcastle og Tottenham på tabellen skal det bli Champions League-spill neste sesong. Samtidig må de holde Brighton, Brentford og Chelsea bak seg.

I skrivende stund er det seks poeng opp til Spurs på den viktige fjerdeplassen, men London-laget har spilt en kamp mer enn Liverpool. Da er det kanskje verre at Newcastle er to poeng foran med en kamp mindre spilt. Formlaget Brighton kan også passere Liverpool om de vinner sin hengekamp. Sydkystklubben har like mange poeng som Liverpool, og en kamp mindre spilt.

– Det er vi spillerne, som er ute på banen, som må prestere, men vi trenger også hjelp fra våre fans. De har støttet oss i gode tider, men vi trenger dem i enda større grad nå. Vi vil kjempe, og så får vi se om resultatene kommer, sier van Dijk.