– De har hatt en langt bedre sesong enn oss, men det betyr ingenting nå

Jürgen Klopp vet at lokaloppgjørene mot Manchester United lever sitt eget liv, uavhengig av form og tabellposisjon.

I forkant av lokaloppgjøret mellom Liverpool og Manchester United søndag ettermiddag har begge lags managere gått ut med en oppfordring om å holde rivaliseringen innen akseptable grenser, og har bedt supporterne kutte ut sanger om München-, Heysel- og Hillsborough-tragediene. Samtidig håper både Jürgen Klopp og Erik ten Hag at stemningen på tribunene blir like intens som den alltid har vært mellom de to rivalene.

– Uten følelsene ville dette ha vært en trist begivenhet, så vi skal ikke tøyle rivaliseringen. Men det må handle om fotball. Og i fotball trenger du lidenskap. Dette er ikke vårt første lokaloppgjør. Det er kanskje et par spillere som ikke har spilt mot United før, men selv for dem er ikke dette det første lokaloppgjøret. Jeg ser alltid frem til denne kampen. Det er kampen med stor K. United er en ganske stor klubb, så det er alltid av stor betydning når vi møter dem. I de siste årene har vi gjort det ganske bra mot dem. Vi vet de har hatt en langt bedre sesong enn oss, men det betyr ingenting nå. De siste årene har vi hatt bedre sesonger enn United, men det betyr likevel ikke at du vinner de innbyrdes oppgjørene. Det betyr bare at du har sanket flere poeng. Men det er ikke relevant for denne kampen. Du må bare sørge for at du er klar for kampen, og det forsøker vi å gjøre, sa Klopp under sin pressekonferanse fredag.

Tapte 2-1 på Old Trafford

Liverpool tapte 2-1 for United i bortekampen i august, men i fjor vant de begge kampene, henholdsvis 4-0 på Anfield og 5-0 på Old Trafford, og var totalt overlegne i begge kampene. Klopp ser veldig frem til søndagens kamp, og håper å få revansje for nederlaget på Old Trafford i august.

– Det er så mye som er viktigere enn fotball i livet, men jeg liker virkelig disse kampene mot Manchester United. Det er da fotball er på sitt viktigste, i disse 95 eller 98 minuttene. Hele verden vil se på, og jeg ville også ha sett kampen på TV om jeg ikke var på stadion. Dette er en stor kamp, og jeg ser frem til den.

Liverpool har tatt ti poeng på sine fire siste ligakamper, og har også holdt buret rent i alle disse fire. Klopp håper dette skal være starten på et skikkelig push for en topp fire-plassering.

– Jeg sa allerede før forrige kamp at jeg håper at vi skal få et skikkelig løft denne uken. Resultatet i forrige kamp bidro til det, og nå må vi ta neste steg. Ingenting er gjort ennå. Vi møter en sterk motstander i United, og vil møte andre sterke motstandere etter det. Men vi vet at alt er mulig i fotball, og må sørge for at vi er 100 prosent klare og at vi ønsker dette litt mer enn de andre. Vi må bruke våre hjemmekamper og støtten vi får fra publikum til å finne en god rytme.

Bedre å møte pressen etter en seier

– Det er så mye som kan skje, og ingen vet hvor vi vil ende opp. Jeg har sagt det før at jeg håper å skvise så mye som mulig ut av sesongen, og det betyr å havne så høyt på tabellen som mulig. Men ingen vet nå hvor vi ender opp. Vi må bare ta de neste stegene. Etter kampen mot United møter vi Bournemouth, som også er en superviktig kamp. Det er bedre å sitte her å besvare spørsmål når du vant din forrige kamp. Det er min første motivasjon, og det er derfor jeg ønsker å vinne, ler Klopp.

– Vi har alltid en pressekonferanse etter kampene, og da er det greit å møte ansiktene deres uten å måtte svare på dårlige spørsmål! Jeg vil fortelle guttene at de kan gjøre livet mitt litt enklere ved å vinne. Men i tillegg til det har vi selvsagt fem millioner grunner til at vi ønsker å vinne denne kampen.

De ti beste målene fra oppgjør mellom Liverpool og Manchester United:

Manchester United ligger på tredjeplass på tabellen, og har elleve poeng opp til ligaleder Arsenal med en kamp mindre spilt. De er seks poeng bak byrival Manchester City, som også har spilt en kamp mer enn United.

– Jeg har sett United fra tid til annen. Alt de gjør er bra. Fantastisk. Jeg kan skjønne hvor irriterende de siste årene har vært for dem, da vi var der oppe og alle snakket om oss. Klopp gjør ditt og datt, og vi fikk høre at vi var enestående, at vi satset på unge spillere, og slike ting. Det er helt greit. United fortjener dette. De fortjener der de ligger på tabellen. De har tatt poengene og spilt god fotball. Det har de andre der oppe også. Arsenal flyr høyt, får resultater og spiller god fotball. Jeg har stor respekt for dem. Manchester City er Manchester City, og spiller også god fotball. Vi er ikke på dette nivået denne sesongen, men vi har vært der de siste sesongene, og vi ønsker å komme dit igjen. Bortsett fra det kunne jeg ikke vært mindre interessert i hva de gjør. Jeg bare respekterer det, og analyserer det. Vi skal ha et analysemøte der vi går gjennom hva Manchester United gjør, og da skal vi forsøke å finne en måte å skape mer problemer for dem enn vi gjorde i den første kampen mot dem denne sesongen. Det er det eneste jeg tenker på når jeg tenker på United.

Liverpool - Manchester United spilles søndag kl. 17.30, og vises på V Sport PL og Viaplay.