– En av de tinga vi har lært denne sesongen er å håndtere tilbakeslag

Klopp mener Liverpool hadde flere rom og sjanser de ikke benyttet seg av, og at man ble for stressa i jakten på utligning.

– Kampen var stort sett det motsatte av det vi ønsket å vise og gjøre i dag, sier en skuffet Jürgen Klopp.

– Noen få øyeblikk, gjorde vi det vi faktisk ønsket. I første omgang synes jeg våre to eller tre beste øyeblikk var like. Finne mellomrommet, derfra komme bak den siste linja. Vi scoret et mål som ble annullert for offiside men likevel var en god situasjon, bra spill, hadde andre situasjoner som lignet. Hadde store sjanser etter dødballer som vi ikke benyttet oss av, hvordan kan du si det, det er en no-brainer, der må vi score men gjør ikke det.

Bournemouth tok ledelsen etter 28 minutter, og Klopp trodde at det ville være nok tid til å rette på det.

– Jeg synes vi startet ok i den andre omgangen, var litt tydeligere i våre situasjoner, fikk en straffe, misbrukte straffen. Nå er dette selvsagt hypotetisk, det så litt ut for meg som om vi scoret der, det gjør ikke kampen bedre fra første omgang men det ville gi oss en skikkelig boost. Men vi scoret ikke der og så kunne du se vi var litt stressa, skapte ikke nok, på kontringer Bournemouth kjempet stort, med stor lidenskap, vant disse ballen og da viste Bournemouth-gutta virkelig kvaliteten deres.

Blitt gode på å håndtere tilbakeslag

Kampen ble til slutt et ordentlig tilbakeslag i trynet, spesielt med tanke på hvor høyt man har svevet etter rekordseieren over Manchester United.

– Tilbakeslag er tilbakeslag men vi er i den situasjonen vi er i på grunn av tilbakeslag, det er sånn det er. Og vi er i den situasjonen vi er i på grunn av de gode prestasjonene også, vi har ikke bare hatt tilbakeslag men vi har hatt for mange, det er klart. I dag var et skikkelig et, ingen tvil om det. Nå må vi håndtere det og vi vil håndtere det. En av de tinga vi har lært denne sesongen er å håndtere tilbakeslag.

Storkampene står nå i kø med Real Madrid, Manchester City, Chelsea og Arsenal den neste måneden.

– Vi må sørge for å restituere skikkelig fordi på onsdag har vi åpenbart en stor kamp også. Så er det landslagspause, jeg håper at alle kommer tilbake friske. Så har vi fotballuka av alle fotballuker med tanke på motstandere. 

RISTET PÅ HODET: Darwin Núñez virket ikke fornøyd med å bli byttet ut i andre omgang, men dette var en av hans svakere opptredener.

RISTET PÅ HODET: Darwin Núñez virket ikke fornøyd med å bli byttet ut i andre omgang, men dette var en av hans svakere opptredener.

– Denne kampen var et massivt slag og du vet hvordan det er med slag, du må ta dem, du må se hvor store sårene er og så fortsetter du derfra.

Fikk til slutt straffespark

For første gang siden april fikk Liverpool straffespark igjen i Premier League.

– Jeg mener vi skulle hatt flere straffespark, jeg kan ikke fortelle deg det nå eksakt, men det har vært mange situasjoner. 

– De hjelper, hvis vi fortjener dem, et lag som stort sett dominerer vanligvis, og vi er ganske mye i motstanderens boks, det var merkelig at vi ikke hadde fått en. Nå har vi det og vi bommet på den, så ferdig med den historien.

Har et borteproblem

Kun to lag har tatt flere poeng enn Liverpool på hjemmebane, men på reise er hele 10 lag bedre enn Klopps mannskap.

– Bekymret, ja, jeg ser det. Jeg tror med hjemmekampene er vi topp fire, hvis jeg har rett. Med bortekampene er vi ikke engang i Europa. 

– Det (borte) var en stor styrke for oss i de siste årene, det gjorde en skikkelig forskjell, men det er sånn det er når du er suksessfull, når du gjør ting kontinuerlig på riktig måte, med den kvaliteten vi har, vi har en god sjanse til å vinne borte og få borteresultater også. Denne sesongen har det ikke vært ofte nok. Det er et tydelig poeng.