Tysk journalist hevder en avgjørelse er tattFirmino skal ha informert Klopp personlig etter dagens trening

Roberto Firmino kommer ikke til å skrive under på en ny kontrakt med Liverpool...

Jürgen Klopp har ikke lagt skjul på at han ønsker at Roberto Firmino skal skrive under på en ny kontrakt med Liverpool, og partene har vært i samtaler en stund.

Nå skal en avgjørelse ha blitt tatt – og det er en trist avgjørelse for de mange røde som har blitt veldig glad i Roberto Firmino.

Angriperen kommer til å forlate Liverpool når kontrakten hans går ut 30. juni, og signerer for en annen klubb som Bosman-spiller. Det rapporterer Florian Pettenberg i tyske Sky Sport – en journalist som vanligvis er til å stole på når det kommer til slike saker.

Ifølge Plettenberg har han informert Klopp personlig om avgjørelsen sin i dag. Det er altså spilleren som har tatt valget om at han vil fortsette karrieren et annet sted, og det skal ha vært en god samtale. Det skal ha vært veldig viktig for ham å selv personlig informere Klopp.

Samtalen skal ha funnet sted etter fredagens trening. Der gjorde han det klart for manageren at han kom til å kjempe for Liverpool helt til slutt, men at han ønsker å gjøre noe nytt i karrieren, for seg og familien. Han har ikke komme til enighet med en ny klubb så langt.

Informerte Klopp i dag

Firmino kom til Liverpool sommeren før Klopp, og ble omtalt som «den perfekte Klopp-spiller» da han kom, selv om Brendan Rodgers da var manager. Brasilianeren kommer til å forlate klubben etter åtte år.

I fjor sommer ble supertrioen som har gitt Liverpool så mye suksess splittet, da Sadio Mané ble solgt til Bayern München. Mohamed Salah kommer til å være den eneste som blir igjen, etter at han signerte en ny treårskontrakt. Firmino forlater de røde gratis når avtalen hans går ut.

Han fyller 32 år i oktober, og de røde har startet fornyelsen av angrepet med kjøp av Luis Diaz, Darwin Nunez og Cody Gakpo de siste 13 månedene.

Dersom det viser seg å stemme, vil Firmino forlate Liverpool som en legende. Han har 107 mål og 71 målgivende på sine 353 kamper for klubben så langt, og har vært med på å vinne Champions League, Premier League, Supercupen, VM for klubblag, ligacupen og FA-cupen. Han er den spilleren Klopp har brukt mest i sin managerkarriere, med spilletid i 346 av managerens 416 kamper for de røde.