Full krangel blant ekspertene om Trent

Jamie Carragher mener Liverpool må kjøpe en ny høyreback.

Få røde er offer for et spekter med ris og ros som Trent Alexander-Arnold.

Gang på gang var det nervøst i setene når Vinícius Júnior og Karim Benzema utfordret engelskmannen. Samtidig var det hans kreative fot det ble satt forhåpninger til at skulle åpne døra for de røde.

Nå krangles det blant ekspertene om Trents rolle i Liverpools suksess og fiasko. Midt i debatten er Skys Jamie Carragher og vår spaltist David Lynch.

Den tidligere Liverpool-spilleren åpnet ballet etter kampslutt i Madrid: 

– Det kan ikke fortsette, det som har skjedd denne sesongen med han og de antall gangene han har manglet defensivt.

– Problemet de har i den posisjonen er at de aldri har hatt noen virkelig konkurranse for Trent Alexander-Arnold og en av grunnene til hvorfor er fordi han har vært så god og du tenker ’hvem kjøper du og hvor mye bruker du på noen som egentlig ikke vil spille hver uke?’.

Må kjøpe en back

«Carra» er ikke i tvil, Liverpool må handle.

– Liverpool er på et punkt hvor de må gå og kjøpe en ny høyreback. Det er Jürgen Klopps avgjørelse med tanke på hvor god den høyrebacken er og hvor mye han koster, men den gutten trenger seriøs konkurranse. Han har spilt fem år på toppnivå, uten noen hvile, og han har vunnet absolutt alt og vunnet mer enn jeg kunne noen gang drømme om. Jeg er så stolt av han, en lokal gutt som kom gjennom egne rekker, men han trenger hjelp.

Trent vil aldri bli god nok

Liverpools gamle forsvarskjempe tror ikke den defensive biten hos Alexander-Arnold noen gang vil holde nivå.

– Han trenger å tenke lenge ved slutten av sesongen om hvor han står som en høyreback, og jeg har alltid forsvart han fordi han har spilt i et av de beste lagene i verden. Når du spiller for et av de beste lagene i verden, som Liverpool er, gjør du mye mer angrep enn forsvar. Vi alle vet hans forsvarsspill er ikke godt nok og jeg tror ikke det noen gang vil bli godt nok.

– Vi snakker om en spiller som har spilt 260 kamper, det kommer ikke til å massivt forbedre seg nå. 

45-åringen mener Trent er en spiller som lider når laget havner mer på forsvarsfot. 

– Hvis Liverpool prøver å kvalifisere seg for Champions League på en årlig basis, er jeg ikke sikker Trent er din mann på høyrebacken. Om Liverpool kommer tilbake til å være et av de beste lagene i Europa, da er han din mann. Men, akkurat nå, gutten behøver hjelp.

– Jeg stiller spørsmål og tenker på hva er de beskjedene han får på daglig basis med tanke på hans forsvarsspill. Blir det faktisk satt søkelyset på? Vil de faktisk ha mer fra han? 

Lynch forsvarer Alexander-Arnold

Journalisten David Lynch har tatt mer Trents side og svarer Carragher på Twitter.

«Soleklart, Alexander-Arnold har ikke sin beste sesong (hvilken Liverpool-spiller har det?) men vi snakker om en spiller som har spilt i tre Champions League-finaler og vunnet hver eneste klubbutmerkelse som er mulig i en alder av 24. Bisart at han er en slik lynavleder for kritikk», melder Lynch.

Jamie kontrer tilbake:

«Det er bisart at du ser dette klippet og fortsatt ikke forstår analysen», med en smiley som tyder på at han er oppgitt.

«Jeg vil virkelig ikke gå inn i en fotball-debatt med noen med din CV for å være ærlig, men du forfekter å droppe han for sesongen når det blir åpenbart at Liverpool utfordrer ikke mer? For meg, de burde gjøre mer for å dempe svakhetene, som de har gjort tidligere», prøver Lynch seg.

Han svarer også en annen bruker om kritikken av Trents forsvarsspill.

«Yeah og det har blitt massivt overdrevet, for meg. Han blir hamret når Liverpool taper uansett om han er skyld i det. Liverpool må hjelpe han med å ordne midtbanen ASAP, om han ikke presterer ved det punktet da er det kanskje en debatt.»

Hvem startet dette?

På et tidspunkt virker det som at de har rotet seg bort noe, og partene virker kanskje noe usikre på hvordan de havnet der der gjorde?

«Du startet denne debatten!!! Ingen sa noe om å droppe han, det er ingen der til å ta hans plass. Han trenger skikkelig konkurranse for hans posisjon», skriver Carragher.

På Liverpool.nos spillerbørs fikk Trent karakteren 4 av Einar Kvande, for prestasjonen onsdag kveld.