Seks røde spiller landskamper i dagGakpo har trent og kan spille igjen

Cody Gakpo mistet fredagens kamp med matforgiftning.

Fredag spilte Nederland borte mot Frankrike, og fikk en marerittstart på EM-kvalifiseringen da de tapte 4-0. Dagen før måtte Cody Gakpo og fire av lagkameratene trekke seg fra den nederlandske troppen etter at de ble syke – og det er en kyllinggryte som har fått skylden. Virgil van Dijk spilte samme måltid, men fikk ingen reaksjon.

Søndag var Gakpo tilbake med landslagstroppen og deltok på treningen på KNVB Campus i Zeist, der de forberedte seg til ny kamp mandag kveld.

Den er mot Gibraltar, og en kamp der Nederland er store, store favoritter. De må også revansjere seg etter fredagens stortap og slå tilbake raskt. Det kan bli med Gakpo på laget igjen, for nå skal han være helt frisk. Det er godt nytt også for Liverpool før den tøffe rekken med kamper som kommer etter landslagspausen.

Nederland - Gibraltar spilles kl. 20.45, og vises på TV 2 Play.

Fire andre røde i aksjon

I tillegg til van Dijk og Gakpo, er det fire andre røde som skal spille landskamper i dag.

Den første er Kostas Tsimikas og Hellas som skal ta imot Litauen. Hellas startet kvalifiseringen med å slå Gibraltar 3-0 på bortebane, i en kamp der Liverpools venstreback spilte 85 minutter.

Den kampen har avspark kl. 18.00.

Det er en ny rød duell på Aviva Stadium i Dublin, der Caominhin Kelleher og Irland tar imot Ibrahima Konaté og Frankrike. Det skal bli interessant å se om Kelleher får fornyet tillit etter privatlandskampen mot Latvia, eller om det er Southampton-målvakt Gavin Bazunu som er tilbake mellom stengene til den kampen.

Kampen har avspark kl. 20.45, og vises på TV 2 Sport 1 og TV 2 Play.

For Naby Keita og Guinea er det ny kvalifiseringskamp til Afrikamesterskapet kl. 22.00 i kveld, og igjen er Etiopia motstander, denne gang på bortebane. Guinea slo samme lag 2-0 på fredag.