Har slitt uten kapteinen denne sesongen

Liverpool har en langt høyere seiersprosent når Jordan Henderson er med fra start.

Liverpool må klare seg uten kaptein Jordan Henderson i comebackforsøket på Santiago Bernabeu onsdag kveld. 32-åringen har blitt syk og var ikke med da troppen satte seg på flyet mot Madrid tirsdag ettermiddag. 

Med Stefan Bajcetic og Thiago ute med skade, og Arthur ute av Champions League-troppen, er alternativene til Jürgen Klopp færre onsdag kveld. James Milner, Naby Keita, Alex Oxlade-Chamberlain, Harvey Elliott og Curtis Jones er nå de som skal kjempe om å spille side om side med Fabinho når 5-2-ledelsen skal bli forsøkt hentet inn. 

Tallene viser at uansett hvem det er som blir valgt, så er det mindre sannsynlig at de røde vinner sine kamper når ikke Henderson er med fra start. Det så vi senest i helgen, da han kun var pigg nok til et innhopp fra benken og det endte med tap mot Bournemouth. 

Vinner under halvparten

Vi har sett på tallene for alle turneringer denne sesongen, og Henderson har startet 20 av klubbens 39 kamper så langt. Av de kampene er tolv vunnet, mens fire har endt uavgjort og fire er tapt. Forrige tap kom i det første oppgjøret mot Real Madrid i åttendedelsfinalen. Før det må vi tilbake til det stygge 3-0-tapet borte mot Brighton for to måneder siden. 

Liverpool har kun vunnet sju av de 19 kampene der Henderson ikke har vært i startoppstillingen denne sesongen. Fire har endt uavgjort, mens hele åtte av disse kampene har endt med tap. 

Liverpool med og uten Henderson

19 kamper fra start: 12 seiere, 4 uavgjort, 4 tap

11 kamper som innbytter: 3 seiere, 2 uavgjort, 6 tap

8 kamper ute av troppen: 4 seiere, 2 uavgjort, 2 tap

Kilde: Transfermarkt

Den verste statistikken er faktisk i de kampene der kapteinen har vært i troppen, men kun som innbytter. Det har skjedd elleve ganger, og i seks av tilfellene har det endt med tap. 

Totalt har Liverpool vunnet 19 av 39 kamper denne sesongen i alle turneringer. Åtte har endt uavgjort, mens det har blitt tap hele tolv ganger. I kveld må seier nummer 20 komme for at Champions League-håpet skal leve videre - og det må gjøres uten kapteinen som har ledet laget gjennom mange av de største seierne vi kan huske.

Real Madrid - Liverpool har avspark onsdag klokken 21, og kampen vises på TV 2 Sport Premium.