Hevder Luis Diaz kan være i troppen mot Bournemouth og Real Madrid

Luis Diaz nærmer seg spill igjen.

Luis Diaz har ikke vært i aksjon for Liverpool siden starten av oktober, men nå begynner det virkelig å nærme seg for kantspilleren. Faktisk kan 26-åringen være i sin første kamptropp på nesten et halvår allerede til helgen!

Det hevder den colombianske journalisten Diego Rueda onsdag ettermiddag. Han skriver at landsmannen Diaz kan være i troppen til lørdagens kamp mot Bournemouth i Premier League, og at han også kan få minutter mot Real Madrid i Champions League om en uke.

Diaz fikk en leddbåndskade i venstre kne da han ble taklet av Thomas Partey i første omgang av Liverpools bortekamp mot Arsenal i oktober, og måtte byttes ut noen minutter senere. 10. oktober ble det meldt at vingen slapp operasjon. Colombianeren hadde kommet så langt at han allerede løp på gress og trente sammen med lagkameratene med ball under treningsleiren i Dubai – men den 9. desember kom den dårlige nyheten om et tilbakefall. Han ble sendt hjem til Merseyside, og ble operert dagen etter.

Kan få myk start

Tidligere har det blitt antydet at bortekampen mot Manchester City 1. april vil være et mer realistisk mål for et Diaz-comeback, ettersom den kommer etter en lang pause uten kamper.

Skulle Diaz bli med kamptroppen i en av de to kampene som gjenstår før den 17 dager lange pausen, vil det neppe være fra start. Og slik fronttrioen til Liverpool har levert i det siste, med Roberto Firmino og Diogo Jota i bakhånd i tillegg, er ikke behovet for Diaz like prekært nå som det var for et par måneder siden. 

Liverpool møter Bournemouth borte førstkommende lørdag klokken 13.30.