– Jeg håper at de har brukt opp alle scoringene sine

Gary O’Neil holdt sin pressekonferanse før Liverpool kommer til Vitality Stadium.

Bournemouth - Liverpool er tidligkampen på lørdag denne helgen, og det blir en kamp mellom to av lagene som var involvert i de to kampene som skapte de største overskriftene forrige helg.

Bournemouth fordi de er sist på tabellen, men ledet 2-0 på bortebane mot ligaleder Arsenal, før de måtte se kampen bli tapt seks minutter på overtid. Liverpool fordi de scoret seks mål i en fantastisk andreomgang mot erkerival Manchester United, og vant 7-0.


Manager Gary O’Neil fikk med seg kampen på Anfield.

– Jeg tenkte at det ikke var noe godt tidspunkt for dem å nå toppformen, men samtidig at jeg håper at de har brukt opp alle målene sine! De har endret seg litt i det siste, og har en litt annen struktur. De siste tre-fire ukene har de endret litt på måten de spiller på, og det er det en stund siden de har gjort mens Jürgen har vært der. De har en litt ny «look», men har den samme trusselen, sier han.

Det var ikke O’Neil som var manager tidligere denne sesongen, da de røde vant hele 9-0 mot Bournemouth.

– 9-0 er ikke noe vi tenker på i det hele. Vi var på et annet sted da, og guttene har bare forberedt seg på denne kampen som at det er en ny kamp mot et godt lag. De er i god form for øyeblikket, og har en fantastisk trussel offensivt. Det blir mye å be om, men vi går til kampen som at det er en kamp der vi må ta tre poeng, og det er alt, sier han.

– Vi må tilpasse oss motstanderen her

Bournemouth ligger sist i Premier League, og har hatt en del skadeproblemer denne sesongen. Lloyd Kelly, Illia Zabarnyi, David Brooks, Marcus Tavernier, Junior Stanislas, Matias Vina Susperreguy og Hamed Traore er alle ute til denne kampen.

En som kan bli klar er Jefferson Lerma, den colombianske midtbanespilleren som har fått 48 gule og tre røde kort på sine 171 kamper for Bournemouth.

– Jeff kan bli klar. Han har ikke gjort så mye som vi skulle ønske, men han har kommet lenger enn andre, så der må vi ta en avgjørelse i morgen. Lewis Cook er tilbake, så det er fint at vi har ham. Resten av troppen bør være ganske lik som den vi hadde forrige uke, sier manageren.

– Vi har ikke hatt så mange alternativer som vi skulle ønske taktisk på grunn av skadesituasjonen, men kaliberet på motstander vi møter for øyeblikket dikterer også det taktiske litt. Manchester City, Arsenal og Liverpool på rappen er ikke det enkleste du kan møte, så det er noen slike ting taktisk. At vi får spillere tilbake er enormt. Jeg har sagt det mye denne sesongen, så vi må få dem tilbake så raskt som vi kan. Nå skal vi møte Liverpool og Aston Villa, og så kommer det en landslagspause som forhåpentligvis også kan hjelpe oss, slik at vi kan komme ut av den med flere tilgjengelige spillere.

Bournemouth - Liverpool spilles lørdag kl. 13.30, og vises på V Sport PL og Viaplay.