– Nå har alle målsetningen klart foran seg, og det er topp fire

Trent Alexander-Arnold tror Liverpool kan komme til å klare det.

Det har blitt en helt annen sesong enn alle røde skulle ønske seg, men med resultatene den siste måneden er det håp om at det kan være mulig å komme blant topp fire til slutt.

Liverpool har klatret til sjetteplass på tabellen, og er seks poeng bak Tottenham på fjerdeplassen med én kamp mindre spilt enn London-klubben. Newcastle er på femteplass, har én kamp mindre spilt enn Liverpool igjen, og er to poeng foran.

De røde må altså passere både Antonio Conte og Eddie Howe sine lag for å få Champions League-fotball til høsten, og det er 14 kamper som skal spilles.

– Som lag hadde vi selvsagt håpet at vi kunne hatt en mye bedre sesong, vært med i kampen om tittelen og kjempet i toppen, men det har ikke skjedd denne sesongen. Det har vært en slik type sesong, og etter sesongen vil vi evaluere hva som virkelig gikk galt. Det er ikke noe vi bør tenke på midt i sesongen, sier Alexander-Arnold til Liverpool Echo

– Vi må fokusere på oppgavene foran oss, og målsetningene våre har kanskje endret seg litt. Vi ønsker å komme blant de fire beste, og det er det hele laget vil, både som spillere og klubb. Det er der vi trenger å være, og vi skal gi alt det vi kan for å sørge for at vi spiller Champions League neste sesong, sier han.

Et klart mål

De røde er utslått av ligacupen og FA-cupen, og det skal et lite under til på Santiago Bernabeu for at det skal være håp om et nytt Champions League-eventyr. At målsetningen i ligaen nå er så tydelig mener høyrebacken kan være en fordel.

– Det er alltid en merkelig overgangsperiode i sesongen der du på en måte står mellom målene. Om du kan gå for ligatittelen, eller om du kjemper for topp fire, og det er noe uvisshet rundt det, men nå tror jeg vi alle fullt forstår hva oppgaven vår er, og det er å gå for å bli blant de fire beste. Det er målet, og det har vi klart foran oss. Som lag tror jeg at det er noe vi kan klare å få til, og det er opp til oss. Vi har begynt å få noen gode resultater, spesielt i de fire siste ligakampene, og nå har vi en storkamp på søndag.

– Det er en stor kamp. Uansett hva som skjer mellom de to lagene og de ulike situasjonene de er i, så er kampene alltid enorme. Det er alltid den supporterne ønsker å vinne, og som spillere ønsker vi det samme, så det er en kamp vi er lidenskapelig opptatt av. Det er store tre poeng som står på spill, og målet er at vi skal ta alle poengene på søndag.

24-åringen tror en fordel Liverpool har, er at de trives når alt står på spill, og har vært i slike situasjoner før.

– Som lag tror jeg vi trives med perioden når det skal avgjøres. Når resultatene virkelig, virkelig betyr noe, fordi du vet hva som er målet. Når du taper en kamp i slutten av april er det annerledes enn å tape i starten av september, for da kan du alltids ta igjen poengene en annen gang i løpet av sesongen. Mot slutten så er det ikke rom for å gjøre feil, og det tror jeg er noe vi takler bra som lag.

– Forhåpentligvis er det noe som kan gå i vår favør, men du må sørge for at du henger med helt til de siste kampene. Det er en lang vei å gå, og mange kamper skal spilles. Det er viktig at vi kommer oss i en god posisjon slik at vi kan være med helt til slutt.

Liverpool - Manchester United spilles søndag kl. 17.30, og vises på V Sport PL og Viaplay.