Skal kjempe om historisk semifinale

Liverpool-juniorene er i Portugal for å spille om en plass i semifinalen i årets UEFA Youth League.

Mens seniorlaget lader opp til onsdagens kamp der et mirakel må til for å gå videre, har Liverpools U19-lag et mer overkommelig utgangspunkt når de spiller kvartfinale i UEFA Youth League tirsdag. 

De møter Sporting på bortebane, og i motsetning til Champions League spilles det her bare ett oppgjør for å finne ut hvem som skal gå videre. Det betyr at alt skal avgjøres i dag, og at en plass i semifinalen er i potten. Det er en bragd Liverpool aldri før har klart. 

– Vi snakket med guttene om at det er en veldig sterk prestasjon å komme til kvartfinalen i en så stor turnering, men vi vil ikke at det skal ta slutt her. Vi skal gjøre vårt beste og vet at ingen Liverpool-lag har kommet lenger enn dette i turneringen. Guttene er spente, men jeg har også merket at de er veldig fokuserte, sier U21-trener Barry Lewtas, som leder laget sammen med U18-trener Marc Brigde-Wilkinson.

Sporting regnes som favoritter i oppgjøret etter å ha slått Ajax 5-1 i åttendedelsfinalen. De gikk også ubeseiret gjennom gruppespillet. Liverpool slo Porto på straffekonk i forrige runde og leverte også et bunnsolid gruppespill i møte med Napoli, Ajax og Ragners. 

– Vi vet at vi må være på vårt beste for å vinne, men det samme må Sporting om de skal klare å slå oss. 

Liverpool er eneste engelske klubb som er igjen i årets UEFA Youth League. Dagens kamp har avspark klokken 14, og den vises på TV 2 Sport 1, TV 2 Play og VG+.