Slik har Gakpo funnet seg til rette på Merseyside

Cody Gakpo har imponert stort etter en vanskelig start i Liverpool.

Tallenes tale er ganske klar når det kommer til Cody Gakpos første drøye to måneder i Liverpool. Nederlenderen har spilt tolv kamper for de røde i alle turneringer. I de første seks ble det bare én seier, og 23-åringen scoret ingen mål. 

De neste seks kampene har gitt fire seiere, en uavgjort og et tap, og Gakpo har scoret fire mål. Samtlige har kommet i Premier League, og Gakpo har et scoringssnitt i denne perioden på et mål hvert 79. minutt. 

Etter en vanskelig start var Gakpos prestasjon i 7-0-seieren over Manchester United på Anfield et bevis på at han har funnet seg til rette - både på og utenfor banen. 

Flyttet inn i nytt hus

The Athletic skriver at landsmann Virgil van Dijk har vært en viktig støttespiller for Gakpo i starten av Liverpool-karrieren. Van Dijk var også meget sentral i å lokke angrepsspilleren til klubben i kamp mot blant andre Manchester United. 

«De bor også nærme hverandre i Cheshire etter at Gakpo flyttet inn i et hus sammen med kjæresten Noa van der Bij. Det har også hjulpet ham med å finne seg til rette, etter at han i starten bodde på Liverpools Titanic Hotel», skriver The Athletic. 

Også familien til Gakpo skal ha vært en viktig støttespiller. De har jevnlig kommet på besøk til Liverpool, og ettersom far Johnny er tidligere fotballspiller og mor Ank tidligere rugbyspiller, har de nok av sportslige råd å komme med til sønnen som for alvor slo gjennom med et imponerende VM for Nederland.

Gakpo scoret to herlige mål i 7-0-seieren over United:

23-åringen måtte tåle kritikk fra blant annet landsmennene Ruud van Nistelrooy og Ronald Koeman etter den første måneden i rødt, men det skal ikke Gakpo ha tatt seg særlig nær av. I stedet har han stengt ute mye av omverdenen, og fokusert på å bli bedre i sin nye rolle for Liverpool.

Imponerende fotballforståelse

Selvsagt har Liverpools kollektive løft de siste ukene gjort det lettere for Gakpo å prestere, men det er også tydelig at han har funnet seg mer og mer til rette i rollen sentralt i angrepet. Tidligere i karrieren har han stort sett spilt ute til venstre, men nå begynner han å vise seg som en ny Roberto Firmino.

«Støtteapparatet mener at tiden han har brukt på treningsfeltet og i videoanalyserommet har gitt utbytte. Kampen mot United viste definitivt hvordan forståelsen mellom han, Darwin Nunez og Mohamed Salah stadig blir bedre». 

– Cody er en herlig gutt. Han har noen spesielle ferdigheter, og passer veldig bra inn i vår stil. Han har personlighet, tar ansvar i kampene og er alltid to-tre steg foran, sier assistentmanager Pep Lijnders til The Athletic. 

– Det er ikke mange som har den kombinasjonen, så vi er veldig glad for at han kom til oss, sier han.