– Vi skal bruke dette resultatet for å avslutte sesongen på best mulig måte

Det gikk eventyrlig bra i kaptein Jordan Hendersons 400. start for Liverpool.

Det begynner å bli noen dager siden Liverpool slo Manchester United 7-0, men vi er ikke helt ferdig med kampen ennå. Med en så stor opptur er det fint at det ikke er noen midtukekamp, slik at en kan suge på karamellen lengst mulig.

Kaptein Jordan Henderson har fått en del kritikk denne sesongen, og spesielt for prestasjonene etter VM i Qatar. Nå ser både han og Fabinho ut til å være tilbake igjen på godt gammelt nivå.

– Prestasjonen i hele kampen var veldig god. Intensiteten og energinivået var høyt, og det er noe vi har manglet en stund denne sesongen. Vi presterte på det nivået som vi kan være på, og når du gjør det så får du belønning i scoringer, sier Henderson til Liverpoolfc.com.

Henderson spilte også en rolle offensivt. Til Darwin Nunez sitt andre mål fikk «Hendo» sin 57. målgivende for klubben.

– Vi scoret på et godt tidspunkt i førsteomgangen, fire eller fem minutter før dommeren blåste av, og det er alltid et godt tidspunkt. Da vi kom ut for andreomgangen var det avgjørende å få det andre målet så tidlig. Vi bygde derfra, og jeg synes alle var utmerket. Hver eneste spiller, og alle spillerne som kom inn var strålende. Det var en stor dag, og en dag vi må nyte, men samtidig er det kun tre poeng og vi har mye fotball igjen før sesongen er over. Forhåpentligvis kan vi avslutte sterkt, sier han.

Se igjen høydepunktene:


– Det virket som at alt gikk inn, med alle sjansene vi skapte. Det var noen flotte avslutninger, veldig gode løp og bevegelser, og avleveringene var gode, så alt fungerte.

400 starter

Dette var kapteinens 400. start for for Liverpool. Totalt har han nå spilt 479 kamper for det røde.

Han har nå ledet Liverpool i 259 kamper som kaptein. Det er et godt stykke opp til Steven Gerrard som har flest, med 472, men Henderson kan komme inn på topp fem-listen denne sesongen, for opp til Alex Raisbeck på femteplassen er det bare åtte kamper.

Liverpool har holdt nullen i fem strake ligakamper. Samtidig har det blitt scoret 13 mål, og de røde har tatt 13 av 15 mulige poeng.

– For å vinne kamper må du holde nullen, og vi har holdt noen i Premier League de siste ukene. Det har vært avgjørende, og vi må fortsette med det. Dersom du gjør det så gir du alltid deg selv en sjanse til å vinne kampene, og spesielt med de spillerne og kvaliteten vi har i laget, der vi kan gå etter motstanderen. Jeg håper at vi kan bygge videre på dette, få litt momentum, og avslutte sesongen sterkt, sier Henderson, som fyller 33 år etter sesongen.

Nå venter Bournemouth på bortebane i tidligkampen på lørdag. Det høres ikke ut på kapteinen som at det er noen fare for å ta helt av etter ett strålende enkeltresultat.

– Vi må bruke dette på riktig måte, men vi kan ikke bli for selvsikre eller overmodige, det er klart. Vi har ulike utfordringer fra nå og ut sesongen, og vi må forbli positive, klare og sultne, slik vi var her. Da har vi en god mulighet til å avslutte sesongen bra, sier Henderson.

Bournemouth - Liverpool spilles lørdag kl. 13.30, og vises på V Sport PL og Viaplay.