Det er gode grunner til at det er for tidlig å gi opp denne sesongen

Liverpool er 12 poeng bak fjerdeplassen – men det er fortsatt så mange kamper igjen at det bør være mulig å gjøre det ubehagelig for lagene foran.

Liverpools tre kamper mot Manchester City, Chelsea og Arsenal ga kun to poeng, og det kom samtidig som Newcastle, Manchester United, Tottenham og Aston Villa fikk med seg gode resultater.

Likevel er det verdt å minne om at Liverpool, som nå står med 44 poeng, fortsatt har 27 poeng igjen å spille om – og selv om borteformen har vært grusom denne sesongen – så er kampprogrammet i de siste ni ganske overkommelig.

De røde bør være favoritter i samtlige av kampene, og nå med Thiago Alcantara og Luis Diaz tilbake. Med seks uker igjen av sesongen skal Liverpool spille ni kamper. Det er Leeds United (B), Nottingham Forest (H), West Ham (B), Tottenham (H), Fulham (H), Brentford (H), Leicester (B), Aston Villa (H) og Southampton (B).

I skrivende stund er Liverpool på åttendeplass, utenfor plassene som gir Champions League, Europa League og Europa Conference League.

Andre lag har også problemer

Det finnes nok av supportere som mener at dersom en skulle komme utenfor topp fire, vil det beste være en plass utenfor Europa League og Europa Conference League, men at Jürgen Klopps lag skal kaste inn håndkle allerede nå er vanskelig å se for seg, og spesielt med det kampprogrammet.


Avstanden opp til Manchester United på den viktige fjerdeplassen i øyeblikket er 12 poeng, og lagene har like mange kamper spilt. Men der Liverpool kun har ni ligakamper igjen, er Erik ten Hags lag fortsatt i Europa League, og spilte torsdag kveld 2-2 hjemme på Old Trafford etter å ha ledet 2-0. Begge målene kom etter selvmål.

I tillegg måtte både Raphael Varane og Lisandro Martinez ut med skader, noe som kan bety at United må bruke midtstopperparet Harry Maguire og Victor Lindelöf. Deres nøkkelspiller Marcus Rashford sliter også med skade. United er også med i FA-cupen, så de har minimum 11 kamper igjen av sesongen, men med det kan ende med 15.

Det har heller ikke gått på skinner for Tottenham, selv om de slo formlaget Brighton sist. Det skjedde i en kamp der Brighton traff treverket ved flere anledninger, og der dommerstanden måtte ut og beklage en feilaktig avgjørelse der Brighton ble snytt for straffespark. Avstanden opp til Spurs på femteplassen er ni poeng, og de røde har én kamp mindre spilt.

Topp fire virker ikke sannsynlig, men Liverpool bør kunne avslutte denne sesongen sterkt og gjøre det ubehagelig for lagene foran seg på tabellen. At en skal gi opp i april vil bare gjøre vondt til verre, også inn mot neste sesong.

Leeds - Liverpool spilles mandag kl. 21.00, og vises på V Sport PL og Viaplay.