Jürgen Klopp:– Jeg forventer en tøff og hard kamp

Jürgen Klopp og Liverpool møter et desperat Leeds-lag på jakt etter poeng i nedrykkstriden.

De fleste Premier League-lagene skal i aksjon lørdag, men de røde må vente helt til mandag for å jakte en ny seier i kampen om en plass i Europa neste sesong. Det blir ikke enkelt, for da venter et heltent Elland Road under flomlysene, mot et lag som er desperat etter poeng.

De helhvite, ledet av Javi Gracia, tapte hele 1-5 mot Crystal Palace forrige helg, og kjenner nedrykksspøkelset puste dem i nakken. Det vet Jürgen Klopp, som forventer en tøff batalje mot Patrick Bamford og co.

– Jeg forventer en tøff kamp, en hard kamp. Det er aldri bra å tape slik de gjorde, spesielt i den situasjonen de står i for øyeblikket, men slike kamper kan alltid skje. De ga alt, sa tyskeren på sin pressekonferanse.

I HØST: Harvey Elliott og resten av Liverpools spillere fikk kjenne på Leeds sitt fysiske spill da lagene møttes tidligere denne sesongen.

I HØST: Harvey Elliott og resten av Liverpools spillere fikk kjenne på Leeds sitt fysiske spill da lagene møttes tidligere denne sesongen.

Forventer et heltent hjemmelag

Det må kanskje nevnes at Javi Gracias Leeds faktisk er det eneste laget som har reist fra Anfield med tre poeng denne sesongen. De hvitkledde, da ledet av Jesse Marsch, vant 2-1 etter en sen scoring av Crysencio Summerville. Nå venter en helt annen utfordring for Klopp og co borte på Elland Road, mot et lag som er ute etter å revansjere seg etter forrige helgs stortap.

– Jeg mener faktisk at de er inne i en god periode for øyeblikket, men de fikk skikkelig bank mot Palace. Roy Hodgson var tilbake, og Palace er også et godt lag. Det kunne du se i den kampen. 

I løpet av Klopps tid på Anfield har lagene møttes fem ganger i Premier League-sammenheng. Tyskeren vet hva som venter når spillerne entrer gressmatten mandag kveld.

Liverpool4-3Leeds2020/2021
Leeds1-1Liverpool2020/2021
Leeds0-3Liverpool2021/2022
Liverpool6-0Leeds2021/2022
Liverpool1-2Leeds2022/2023

– Vi forventer et lag som er på hugget, som sloss med alt de har og som får en mektig atmosfære i ryggen.

De røde kommer fra to uavgjortresultater i Premier League. Forsvarsspillet var tydelig bedre mot Chelsea for drøye 10 dager siden, før de offensive kreftene også begynte å vise seg frem i andre omgang mot ligaleder Arsenal forrige helg.

– Det blir en tøff betalje, og vi må bygge videre på det vi har sett i de to siste kampene. I flere øyeblikk leverte vi virkelig gode prestasjoner, spesielt i den andre omgangen mot Arsenal. Da var vi åpenbart veldig gode, og det må vi bygge videre på. Det skal vi prøve på, avsluttet Klopp.

Liverpool reiser til Elland Road for å møte Leeds mandag kveld. Kampen starter 21.00 og sendes direkte på V Sport PL.