Lanserer nytt akademi for unge spillere som faller utenfor

Trent Alexander-Arnold vil hjelpe de mange unge fotballspillerne som ikke oppnår proffdrømmen.

Liverpools høyreback gjør mer enn bare å slå målgivende pasninger for tiden. Nå lanserer han også The After Academy (initialene kan være et hint om hvem som står bak), som skal sørge for å ta vare på de mange unge fotballspillerne som ikke oppnår proffdrømmen. 

Mange spillere forsvinner ut av akademiene til store fotballklubber og sliter med å finne ut hva de skal gjøre videre i livet når fotballdrømmen ikke går som planlagt. Med The After Academy skal Alexander-Arnold sørge for at de spillerne får hjelp. 

Scouseren har fått med seg spillerforeningen PFA som støttespiller, og har selv investert store summer fra egen lommebok for å realisere prosjektet. Bakgrunnen for initiativet var da han hørte om flere tidligere akademispillere som sliter med utdanningen, videre karrierevei og mental helse etter tiden på et akademi. 

Trent med ny målgivende-rekord for Liverpool

Trent med ny målgivende-rekord for Liverpool

Fem målgivende pasninger på fire kamper i april.

Nyheter 27.apr 09:55
Trent fortsatte å levere i sin nye rolle, og to av forsvarskollegene ville også være med på leken

Spillerbørs og folkebørsTrent fortsatte å levere i sin nye rolle, og to av forsvarskollegene ville også være med på leken

Trent Alexander-Arnold stortrives i sin nye rolle, og bidro med en ny målgivende. Andy Robertson slo gode cornere, og fikk også en målgivende. Mens Konaté-erstatter Joel Matip ble den store helten med sin susende heading som sikret alle tre poengene.

Kommentar 26.apr 22:41

– Jeg elsket tiden på Liverpools akademi. Det ga meg alt jeg har i dag, og jeg er veldig takknemlig for å være i den posisjonen jer er. Følelsen av å løfte trofeer for barndomsklubben er magisk og noe jeg ikke ville byttet med noe annet i verden. Men hvis det ikke hadde gått som det har gjort kunne jeg ha vært en av dem som ikke oppnår drømmen sin, sier han ifølge The Athletic.

Mener fotballen må gjøre mer

– Jeg er heldig som ikke har opplevd det, men fra venner og andre tidligere spillere vet jeg hvor tøft det kan være. Jeg er stolt av dette initiativet fordi det gir nye muligheter til de som ikke lykkes, og forhåpentligvis kan vi sørge for en fin fremtid for de unge spillerne, sier han.

24-åringens sponsorer Red bull, Under Armour og Therabody er også med som støttespillere, og det samme er Liverpool FC.

Alexander-Arnold ønsker med dette å sette lys på et stort problem i fotballen, og han får skryt av direktøren i PFA, Maheta Molango. 

– Dette prosjektet fra Trent er et perfekt eksempel på hva fotballspillere kan få til når de bruker sin plattform på en positiv måte. Vi gleder oss til å jobbe med trent og ser frem til å ta del i The After Academy, sier han.