Manchester-klubbene i FA-cupfinalenNå skal det mye til for at sjuendeplassen ikke gir UEFA Conference League

Manchester United slo Brighton på straffer, og tok seg til finalen.

Søndag ble den andre av helgens semifinaler i FA-cupen spilt. Manchester City fikk det enkelt mot Sheffield United på lørdag, og sikret sin finaleplass da. På søndag var det Brighton og Manchester United som møttes.

Brighton var det førende laget i store deler av kampen, men ingen klarte å score mål i ordinær tid. Det betydde ekstraomganger, som vi her på liverpool.no får tolke positivt med en halvtime ekstra i beina både for Brighton like bak de røde på tabellen, og Manchester United på fjerdeplass med en ekstrem kampbelastning denne sesongen.

Også der ble det målløst – og kampen gikk til straffekonkurranse. Der brente Solly Marsch for Brighton, og dermed blir det Manchester-klubbene som møtes i FA-cupfinalen lørdag 3. juni.

Sjuendeplass gir Conference League

Resultatet kan også få betydning for Liverpool, som per i dag ligger på sjuendeplass i Premier League.

Med både Sheffield United og Brighton er utslått, vil med all sannsynlighet sjuendeplassen i ligaen gå til UEFA Conference League.

Vinneren av FA-cupen vil nemlig gå til UEFA Europa League, og siden Manchester City allerede er så godt som sikret Champions League neste sesong, og det skal veldig mye til for at United havner utenfor topp seks, vil både femte- og sjetteplassen i Premier League gi Europa League. Da går den sjuende til Conference League.

For at sjuendeplassen nå ikke skal gi Conference League, må Manchester United falle ned på sjuendeplass, og vinne FA-cupen. Det virker veldig lite sannsynlig med dagens tabellsituasjon.