Derfor er det så viktig for Klopp at han får snakke med spilleren før en eventuell overgang

Jürgen Klopp er kjent for at han vil vite alt før Liverpool handler.

At Liverpool går grundig til verks når de skal kjøpe spillere er godt dokumentert. Det er det også at Jürgen Klopp gjerne vil snakke med spilleren og bli kjent med ham før klubben tar interessen videre.

Det er ikke alltid like lett, og med Virgil van Dijk sommeren 2017 gikk det for langt da Liverpool «ble tatt» for å ha møtt midtstopperen i Blackpool. Det endte med at LFC måtte sette den overgangen på hold i et halvt år.

– Jeg må bli kjent med spilleren. Jeg er nødt å vite. Det er derfor disse samtalene er så ekstremt viktige. De er viktige fordi du må vite hvor spilleren står. Hva ønsker han å nå? Hva vil han oppnå? Hva vil han gjøre? Hvordan er han? Jeg tror du bare kan få en følelse av en person dersom du virkelig snakker med ham, forklarte manageren på den lukkede delen av fredagens pressekonferanse.

– I fotball er det, i alle fall for meg, ganske lett å få et 80 prosent klart bilde av en spiller bare ved å se ham spille. De tekniske ferdighetene sier mye om karakteren og slike ting, og du kan se på banen hvordan de oppfører seg i ulike øyeblikk, i motstand, og hvordan de håndterer tilbakeslag, sier han.

Handler om det personlige

Allerede før kampen mot Manchester City tidlig i april, sa Klopp at han hadde brukt landslagspausen aktivt med å ha samtaler. Om det var med spillere eller klubber sa han ingenting om – men det virker ikke usannsynlig at det var begge deler.

– Det er så mange ting du kan se uten å spørre. Det er ikke slik samtalene er – de handler om dem som person. Det handler om mennesket bak spilleren, familien hans og alle disse tingene, sier Klopp.

– Du kan ikke snakke tidlig med spillere. Vi må vente til vi får tillatelse og slike ting, og slik er det. Det har trolig alltid vært slik, bare at i Tyskland var det ingen som spurte. Med en spiller kunne du bare snakke. I Tyskland kunne du ganske tidlig gå i dialog med en spiller. Jeg husker det, de gode tidene, men det er åpenbart ikke kult!

– Liverpool er klubben som avsluttet diskusjonen og for alvor viste at det fungerte

Datarevolusjonen i fotball– Liverpool er klubben som avsluttet diskusjonen og for alvor viste at det fungerte

Med Moneyball kvittet John W. Henry seg med den 86 år gamle Babe Ruth-forbannelsen i Boston. Med Merseyball kvittet John W. Henry seg med den 30 år lange Liverpool-forbannelsen. Liverpool er blitt et symbol på hvordan man kan lykkes med en datadrevet tilnærming til fotball, men nå har kanskje tiden kommet for nok et steg.

Kopite 13.mai 21:16
– Man får alt det når han starter bredt og så beveger seg inn mer sentralt

– Man får alt det når han starter bredt og så beveger seg inn mer sentralt

Halvt høyreback, halvt midtbane. Men kanskje har Jürgen Klopp endelig funnet den perfekte hybridløsningen for å gjenreise Trent Alexander-Arnold. Trent 2.0 er i hvert fall skapt.

Kopite 13.mai 14:17