Dette hadde Milner å si etter sin siste Liverpool-kamp

– Det er oppdrag utført.

– Det var en av de kampene på slutten av sesongen hvor du kommer foran sånn og tar foten litt av gassen og blir straffet på dette nivået, oppsummerer James Milner til Liverpoolfc.com etter kampslutt.

– Underholdene for den nøytrale, skuffende å ikke vinne men gutta kjempet helt til slutt, det kunne du se. Det var ikke vår beste prestasjon, vi vet vi skulle ha gjort bedre med de måla vi slapp inn, men kjempingen var alltid der.

37-åringen mener at avslutningen på sesongen lover godt for den neste.

– Åpenbart ustabile ved starten av sesongen, men du så mot slutten, de siste to kampene utenom naturligvis, men før det, den fotballen vi spilte, den stabiliteten, det så ut som vi var tilbake til vårt beste og det er viktig tror jeg å ta med til neste sesong.

En rar følelse, og en ære

Etter at fløytesignalet gikk, i en vidåpen fotballkamp, var det mye følelser for spillere som Roberto Firmino og James Milner.

– Rart. Siste gang du spilte for Liverpool, så det er selvsagt en stor greie. Siste gang foran fansen og den mottakelsen vi fikk var utrolig. Det har vært utrolig fra dag én siden jeg kom til klubben. Åpenbart var det emosjonelt å si farvel til gutta og de ansatte, den mengden arbeid de har lagt ned med oss og de stundene vi har delt sammen, det har vært spesielt å være del av det. 

– La oss være ærlig, det var den tittelen supporterne ville ha

– La oss være ærlig, det var den tittelen supporterne ville ha

James Milner mimrer tilbake til tiden i Liverpool før sin siste kamp for klubben.

Nyheter 27.mai 19:33
Gråtende Mac Allister takket av til Brighton-fansen

Gråtende Mac Allister takket av til Brighton-fansen

Treneren bekrefter at det kan ha vært hans siste kamp.

Nyheter 28.mai 20:22

– Selvsagt kommer det til å være en stor greie å ta på seg Liverpool-drakta for siste gang. Det har vært en ære å bære denne trøya og forhåpentligvis har jeg bidratt med så mye jeg kan mens jeg har vært her. Jeg vil ha store minner om dette stedet.

Håper det har vært verdt det for supporterne

Milners bidrag som oser seriøsitet og hardt arbeid, har alltid blitt satt pris på av supporterne. Det har vært en nært bånd mellom spiller og fans.

– Du innser hvor stor klubben er når du reiser og du drar rundt i verden. Du er på andre siden av verden og den mengden med fans som er, overalt hvor du går er det Liverpool-fans. Den støtten vi går og noen av de prestasjonene og resultatene vi har fått på Anfield tror jeg ikke kunne ha blitt oppnådd noen annen stadion i verden. Det er en spesiell klubb å spille for.

– Det har vært fantastiske åtte år og det vi har klart å dele. De har reist overalt, den summen penger de har brukt på å følge oss og komme til europeiske finaler, over hele Europa og VM for klubblag.

Reiser, penger, frustrasjon og tårer. Det koster å være supporter, og Milner håper det har betalt seg også.

SELV TØFFINGER HAR FØLELSER: For James Milner var det emosjonelt å ta på seg drakta for siste gang søndag.

SELV TØFFINGER HAR FØLELSER: For James Milner var det emosjonelt å ta på seg drakta for siste gang søndag.

– Det er utrolig. Forhåpentligvis vil de trofeene vi vant, de stundene vi har delt, troféparadene og disse øyeblikkene, være verdt det.

Oppdraget er utført

Midtbanespilleren kom han gratis til Liverpool sommeren 2015. På det tidspunktet var han en av de få som kunne vise til cup- og ligatitler. Selv er han usikker på om kunne han forestilt seg suksessen på Anfield.

– Jeg har blitt spurt det før og jeg vet ikke, dette var målet selvsagt. Målet var å vinne en ligatittel, målet var å legge enda en europeisk cup i troféskapet. Det var planen, planen går ikke normalt gjennom som det. Det er oppdrag utført.

Nå venter nye eventyr for evighetsmaskinen. Den tidligere Leeds-, Newcastle-, Aston Villa- og Manchester City-spilleren har blitt satt i forbindelse med Brightons spennende prosjekt på sørkysten.

– Det er slutten av min historie her men denne perioden for Liverpool er jeg sikker på ikke er over og det vil bli mange trofeer i fremtiden for denne spesielle gruppa med spillere.