Harvey Elliott:– Jeg har lært ekstremt mye av dem, både på og utenfor banen

På søndag må Harvey Elliott si farvel til fire av sine nærmeste lagkamerater.

Harvey Elliott har vært en del av Liverpool i flere år allerede, men 19-åringen er likevel en av de nyere spillerne i Jürgen Klopps tropp. En stygg skade ødela mye av fjoråret for ham, men denne sesongen har han vært tilgjengelig i samtlige kamper.

Midtbanespilleren har blitt mer voksen, men lærer fremdeles ekstremt mye av sine eldre lagkamerater. I forrige uke ble det bekreftet at fire av dem forsvinner etter søndagens kamp mot Southampton.

Det gjelder James Milner, Roberto Firmino, Naby Keita og Alex Oxlade-Chamberlain. 19-åringen kan fortelle om en spesiell uke på Merseyside.

– Det er en emosjonell tid. Det er det selvfølgelig for spillerne det gjelder, men også for oss som gruppe. Vi har vært sammen hver dag i lang tid, sier Elliott til liverpoolfc.com.

Det er spesielt Roberto Firmino som har fått mest medieomtale i dagene etter Aston Villa-kampen. Brasilianeren forlater Anfield etter åtte år og en rekke trofeer.

– Vi ville gå ut for å vinne og gi ham en minnerik kamp. Han kom inn og scoret, så det oppsummerer han godt. For en spiller, og for en flott fyr.

GODE VENNER: Harvey Elliott og Roberto Firmino fant fort tonen i Liverpool-trøyen.

GODE VENNER: Harvey Elliott og Roberto Firmino fant fort tonen i Liverpool-trøyen.

19-åringen er full av lovord om sine fire lagkamerater. Han har tatt til seg mye lærdom, og blitt ytterliggere motivert av å se hvordan de trener og restituerer seg. Det er noe midtbanespilleren vil ta med seg videre i karrieren.

– De har den sulten og viljen til å være best i hver kamp, og hvordan de oppfører seg både på og utenfor banen. Det er et privilegium å være rundt den gjengen.

Flere av spillerne som forlater Anfield er i midten eller i slutten av karrierene sine. Elliott er ung, og har sannsynligvis 12-15 år igjen på toppnivå.

– Det er synd at de forsvinner, for jeg kunne ønsker jeg fikk muligheten til å spille med dem ut karrieren, sier han.

En god individuell sesong

Denne sesongen har Elliott vært en viktig brikke i Klopps mannskap, selv om spilletid har minket utover våren.

19-åringen står med 31 Premier League-kamper og 8 Champions League-kamper, i sterk kontrast til fjorårets skademareritt. Han ser tilbake på en tung sesong som lag, men en viktig sesong individuelt.

– Det har vært en berg-og-dalbane sesong. Jeg har vært tilgjengelig i alle kampene denne sesongen, men resultatene har ikke kommet og vi har hatt både svake og gode perioder, konkluderer Elliott.

Unggutten har alltid vært en stor Liverpool-supporter, og føler seg ekstremt heldig som får spille for sitt favorittlag. Han håper det fortsetter i lang tid.

– Det er et privilegium å få trene med disse guttene og spille foran supporterne på Anfield. Nå må vi gå inn i den siste kampen med alt vi har for å avslutte sesongen godt.

Jürgen Klopp har vist tillit til 19-åringen denne sesongen, og det ville vært overraskende om han ikke spiller en viktig rolle på Anfield også neste sesong. Det ser han frem til.

– Vi må sørge for at vi kommer godt i gang. Guttene vil selvfølgelig legge inn en ekstrem arbeidsmengde i sommer for å bli klare. Vi vil komme tilbake, jeg kan føle det på spillerne og supporterne, avslutter Elliott.

«Brighton vil ikke stå i veien for Mac Allister»

«Brighton vil ikke stå i veien for Mac Allister»

Argentineren ser ut til å nærme seg Anfield, men ingenting er bestemt riktig enda.

Nyheter 24.mai 08:49
Manchester United kaster seg inn i kampen om Mason Mount

Troverdig journalist:Manchester United kaster seg inn i kampen om Mason Mount

Liverpools erkerival har lagt inn et bud på 55 millioner pund, ifølge troverdig journalist.

Nyheter 24.mai 10:31