– Jeg trives veldig godt med den nye rollen

Trent Alexander-Arnold forteller at hans nye rolle i laget først ble snakket om dagen før Arsenal-kampen.

Den siste måneden har Liverpool endelig fått orden på ting. Laget er ubeseiret på de åtte siste kampene, og står med sju strake seire.

Vendepunktet må likevel sies å være i andreomgangen mot den daværende ligalederen Arsenal, da Liverpool kom tilbake fra 0-2 og egentlig burde ha vunnet kampen.

Men det store samtaletemaet denne våren har vært Trent Alexander-Arnold – og hvordan Liverpool igjen får det beste utav scouseren i en ny rolle der han går inn sentralt på midtbanen når Jürgen Klopps lag har ballen.

– For å være ærlig så vet jeg ikke hva en skal kalle rollen min. Folk har forskjellige ord og tolkninger på det. Jeg spiller bare slik manageren ber meg om å spille, og måten jeg føler at rollen bør spilles. Men det handler om at jeg får ballen oftere sentralt, og kan påvirke spillet i sentrale områder. Jeg får friheten til å uttrykke meg og hjelpe laget til å vinne kamper, sier hovedpersonen selv i et intervju med Liverpoolfc.com.

– Flere har ofret seg

Alexander-Arnold mener at det kun hadde vært mulig dersom han hadde lagkamerater som var villig til å ofre seg for laget.

– Flere av guttene har ofret mye, og blitt bedt om å gjøre ting annerledes, det er ikke bare meg, og jeg synes alle har tilpasset seg til det veldig godt.

En han trekker frem spesielt er Ibrahima Konaté, som spiller høyre midtstopper og må dekke rom når Alexander-Arnold er med fremover.

– Det er en av de tingene, og vi setter alle pris på hverandre og kvalitetene våre. Systemet passer profilene. Ibou er en atletisk midtstopper som kan bevege seg, løpe, er sterk og hurtig, og kan dekke store rom, så det rommet jeg etterlater meg når jeg kommer sentralt dekkes av en som kan håndtere det.

– Vi har også andre midtstoppere som kan gjøre det, og du ser store Joel som kom inn borte mot West Ham og gjorde det utmerket. Det er mange ulike ting. Robbo ofrer seg også, og spiller mer som en tredje venstre midtstopper, mens Mo har kommet litt dypere for å få ballen og kunne være et alternativ for Ibou siden det ikke er en høyreback der. Så det er mye bevegelse, og jeg tror vi bare setter pris på hva vi kan tilføre de rollene, der vi prøver å spille på styrkene våre så ofte som mulig.

– Man får alt det når han starter bredt og så beveger seg inn mer sentralt

– Man får alt det når han starter bredt og så beveger seg inn mer sentralt

Halvt høyreback, halvt midtbane. Men kanskje har Jürgen Klopp endelig funnet den perfekte hybridløsningen for å gjenreise Trent Alexander-Arnold. Trent 2.0 er i hvert fall skapt.

Kopite 13.mai 14:17
– Schmadtke hadde tenkt å pensjonere seg, men nå ser han ut til å få en større rolle i Liverpool

– Schmadtke hadde tenkt å pensjonere seg, men nå ser han ut til å få en større rolle i Liverpool

Det har kommet en oppdatering på situasjonen rundt Jörg Schmadtke.

Nyheter 13.mai 11:34

Tok ikke lang tid

Det var fordi nettopp Arsenal var motstander at det i det hele ble tema i april. Der har Oleksandr Zinchenko hatt en lignende rolle.

– Det tok ikke så lang tid, for jeg tror støtteapparatet visste at jeg ville skjønne rollen, og forstå hva jeg kan bidra med. Det handlet mer om å fortelle meg om hvor jeg måtte være, siden jeg har de kvalitetene og intelligensen til å gjøre det. Det var dagen før kampen mot Arsenal, og det bare kom til oss. «Slik skal vi gjøre det når vi har ballen, bygge opp med to seksere og en bakre treer, og gjenspeile Arsenals formasjon og gi dem det problemet», sier klubbens nummer  66.

– Du kunne se i førsteomgangen at det var vanskelig, fordi det var så nytt og vi hadde ikke hatt tid til å jobbe med det, men i andreomgangen tok vi kontroll over kampen og det er et system og en formasjon der kontroll er avgjørende. Så snart vi klarte å få til det, og det har vi klart helt siden, så har vi vist alle kvalitetene våre.

IMPONERER: Trent Alexander-Arnold storspiller i ny rolle.

IMPONERER: Trent Alexander-Arnold storspiller i ny rolle.


24-åringen føler den nye hybridrollen hjelper både ham og laget, men er klar på at han har mye igjen som skal læres.

– Jeg synes det var spennende, og jeg elsker en utfordring. Jeg liker å prøve og lære nye ting, og det er noe jeg virkelig har likt den siste måneden siden jeg fikk en ny rolle i laget. Jeg stiller spørsmål, lærer, vil forstå hvordan jeg skal bruke det og hvordan jeg kan lære, bli bedre, hjelpe laget og bare forstå en ny rolle. Jeg spiller på en annen måte, og lærer regler om hvordan en midtbanespiller eller noen sentralt på midten må bidra sammenlignet med å være på kanten, med å dra med deg spillere og skape rom for andre, samtidig som du er spillbar, skaper vinkler, ser deg over skuldra, det er så mye rundt det.

– Alt var nytt i starten, men det føltes naturlig, og det er noe jeg tror har vært tydelig. At det både ser og føles naturlig. Jeg elsker å ha ballen, og det er noe jeg aldri har vært redd for. Det er en kvalitet jeg mener at jeg alltid har hatt. Når ting går bra og når ting går dårlig, så vil jeg alltid ha ballen og er ikke redd for å gjøre feil. Jeg er heldig som har de ferdighetene og innstillingen, sier han.

At Liverpool spiller bedre nå, er det ingen tvil om. Det tenker også spillerne på.

– Det føles som at vi nærmer oss. Vi har hatt noen glimt av det gjennom sesongen, men har aldri klart å følge det opp. Vi har hatt noen veldig gode resultater, men har ikke klart å fortsette slik, og så har skuffende resultater fulgt. Nå klarer vi å prestere jevnere, og har fått troen. Vi nyter bare fotballen vår igjen.

Leicester City - Liverpool spilles mandag kl. 21.00, og vises på V Sport PL og Viaplay.

Brighton er allerede i ferd med å erstatte Alexis Mac Allister

Brighton er allerede i ferd med å erstatte Alexis Mac Allister

Jakter spilleren Liverpool ville ha i 2016.

Nyheter 13.mai 10:10
– Schmadtke hadde tenkt å pensjonere seg, men nå ser han ut til å få en større rolle i Liverpool

– Schmadtke hadde tenkt å pensjonere seg, men nå ser han ut til å få en større rolle i Liverpool

Det har kommet en oppdatering på situasjonen rundt Jörg Schmadtke.

Nyheter 13.mai 11:34