Liverpool fikk litt hjelp av Sam Allardyce

Newcastle United avga poeng igjen – men har fortsatt alt i sine egne hender.

I tidligkampen lørdag kom Newcastle United til et Elland Road der Leeds United virkelig har kniven på strupen og kjemper en desperat kamp for å beholde plassen.

Sam Allardyce så ut til å ha truffet godt med taktikken den første halvtimen. Hjemmelaget tok ledelsen ved Luke Ayling etter sju minutter, før det var i ferd med å se helt perfekt ut like før halvtimen da Leeds fikk straffe.

Dessverre misbrukte Patrick Bamford muligheten fra 11 meter – og to minutter senere gikk fra vondt til verre da Newcastle gikk opp i andre enden og fikk straffe. Den satte Callum Wilson i mål.

Samme mann satte inn nok en straffe etter 69 minutter, og det gikk mot borteseier da Leeds kastet alle fremover og Newcastle hadde enorme kontringsrom. Heldigvis scoret Rasmus Kristensen da det gjensto ti minutter med et skudd som endret retning i Kieran Trippier og gikk i mål. Junior Firpo ble utvist mot slutten – etter en kamp der han laget to straffespark og nesten laget et tredje.

Hva betyr det for Liverpool?

Med det avga Newcastle United poeng. Før denne kampen var det klart at de ville sikre Champions League-spill dersom de tok sju poeng til på sine fire siste kamper. Nå trenger de seks poeng fra sine tre siste. I de kampene er det to hjemme og én borte.

Newcastle tar torsdag imot Brighton, som vi vet har potensiale til å stelle i stand noe – før de møter nedrykkstruede Leicester City på St. James’ Park mandagen etter.

I siste serierunde er Chelsea motstander på Stamford Bridge – et Chelsea-lag der en aldri helt vet hva en får…

En skal ikke si at håpet er stort – men det er der! Kl. 16.00 tar Manchester United imot Wolverhampton på Old Trafford. Før den kampen er United poenget foran Liverpool med én kamp til gode.