Nå går alle resultatene Liverpools vei

Liverpool vil ikke lenger passeres av Brighton dersom de vinner hengekampene.

Det har vært en Premier League-runde med en del oppsiktsvekkende resultater. Det fortsatte også på mandag, der det på mandag er tre Premier League-kamper på grunn av Bank Holiday i England.

Det startet med en målfest på Craven Cottage er der Fulham tok imot et Leicester-lag med kniven på strupen. Leicester er Liverpools neste motstander på mandag om en uke, og forsvarer de seg slik også neste mandag kan det bli en morsom kveld for Liverpool-supportere.

Det spørs det om de kan – for nå er de virkelig i trøbbel. De ble knust av Fulham, som ledet 4-0 allerede tidlig i førsteomgangen. Til slutt kom det åtte mål i kampen, og det endte 5-3 til hjemmelaget. Leicester ligger like over streken med 30 poeng.

Overraskelse på AMEX Stadium

For Leicester var det neppe særlig fint å se hva som skjedde på AMEX Stadium like etter at deres kamp var over. Mot et formsterkt og Europa-jaktende Brighton var det Everton som overrasket, og scoret allerede etter få sekunder.

Det var heller ikke spesielt gledelig for de mange røde som gjerne ser at Everton får en sesong i Championship – men for Liverpools del var det nok bra.

Til pause sto det 3-0 til nedrykkstruede Everton. Dwight McNeil la på til 4-0 med kvarteret igjen, før Alexis Mac Allister reduserte med skuldra. En scoring han nok var uvitende til at skjedde, fra liggende posisjon. McNeil la så på til 5-1 dypt inne på overtiden.

Resultatet gjør at Brighton ikke lenger vil passere Liverpool ved å vinne hengekampene sine. Brighton kan nå maksimalt ta 70 poeng. Liverpool kan ende på 71 – og må håpe at Newcastle og Manchester United fortsetter å snuble slik at en topp fire-plassering er mulig. Europa League er i alle fall veldig realistisk nå.