Statistikken James Milner selvfølgelig topper

James Milner måtte selvsagt toppe en siste løpsstatistikk før han forlater Liverpool FC.

Premier League-sesongen 2022/23 er over, og det betyr at statistikkleverandørene kan boltre seg i alt som er mulig å finne av tall og statistikker fra sesongen som har gått. 

Opta hadde nylig en runde på Twitter der de la ut noen av statistikkene, og vi finner noen Liverpool-representanter på noen av listene, som blant annet viser frem hurtigtog, de som skapte mest eller de som var de ivrigste driblerne. 

Raske Nunez, dribleren Diaz og løpsmaskinen Milner

Nunez blant de hurtigste
Darwin Nunez scoret kanskje ikke like mye som vi drømte om i debutsesongen, men han viste i det minste at potensialet er der. Han viste også at han har en enorm fart i beina - og ble den femte raskeste spilleren i Premier League denne sesongen. Toppfarten til uruguayaneren var i overkant av 36,5 kilometer i timen, litt bak den suverene Kyle Walker.

Dribleren Diaz
Det er ikke så ofte Liverpool har hatt spillere på toppen av driblelistene, men i Luis Diaz har vi fått en spiller som er glad i å ta seg forbi motstanderne. Han endte med et snitt på 3,2 vellykkede driblinger per 90 minutter, og hadde bare tre spillere foran seg på den listen. Newcastles Allan Saint-Maximin var den aller beste dribleren.

Gomez inn på topplistene
Joe Gomez hadde ingen supersesong for de røde, noe som viste seg da vi gjorde opp regnskapet i spillerbørsen og folkebørsen etter endt sesong. Der endte stopperne et stykke ned på listene. Likevel kan han ta med seg et par positive tall fra Opta sin statistikkbank. I kamper der Gomez startet ved siden av Virgil van Dijk ble det ikke mange baklengsmål, faktisk bare et snitt på 0,71 per kamp, og det var kun ett stopperpar som hadde en bedre statistikk der. Gomez var også midtstopperen i ligaen med nest flest såkalte progressive pasninger.

Skaperen Trent
Men Liverpools pasningskonge heter selvfølgelig Trent Alexander-Arnold. Det tok tid før det løsnet denne sesongen, men etter hvert fikk han ni målgivende pasninger i ligaen. Det kunne ha vært flere om spissene hadde vært litt mer effektive. Han endte nemlig på en expected assists på 11,5. 

Milner selvfølgelig på topp
Til slutt må vi ta med statistikken som James Milner selvfølgelig topper - nemlig den som viser hvilken spiller som løp mest i forhold til antall minutter han var på banen i Premier League. 37-åringen endte med et snitt på 11,2 kilometer per 90 minutter. Her finner vi også Roberto Firmino på listen med 11 kilometer. Det er mange grunner til at vi kommer til å savne disse to. En av grunnene er arbeidskapasiteten.

Han ble børskongen i 2022/23-sesongen

Han ble børskongen i 2022/23-sesongen

Samme mann topper både spillerbørsen og folkebørsen på liverpool.no etter 2022/23-sesongen, mens vi finner en overraskelse på bunnen av folkebørsen.

Innsikt 31.mai 18:49
I ferd med å kjøpe tilbake Melwood

I ferd med å kjøpe tilbake Melwood

Liverpool FC Women ønsker å overta klubbens gamle treningsanlegg.

Nyheter 31.mai 17:13