– Det var første gang i karrieren at jeg følte meg ustoppelig

Alex Oxlade-Chamberlain reflekterer over seks fine år i Liverpool FC.

Alex Oxlade-Chamberlain har tidvist vist hvilke kvaliteter som bor i ham i løpet av seks sesonger hos Liverpool. Mange vil huske langtidsskadene som førte til at det til slutt ikke ble mer enn 146 offisielle kamper, men det er jo gøyere å tenke på øyeblikkene der han faktisk leverte ute på banen. 

Som i 2019/20-sesongen, da han var midtbanespilleren som scoret flest ganger og var sentral i laget da Liverpool tok sitt første seriegull på 28 år. Eller det lekre langskuddet mot Genk i Champions League. Og selvsagt de to rakettene han satte inn mot Manchester City på Anfield i to forskjellige kamper våren 2018 - først i ligaen, så i Champions League. 

På det tidspunktet var det en høytflyvende Ox som herjet på Liverpools midtbane. 

– Det var første gang i karrieren at jeg følte meg ustoppelig, sier Oxlade-Chamberlain om den perioden. 

For «The Ox» tok den gode formen slutt på brutalt vis da han ble langtidsskadet i semifinalen mot Roma, men han fikk likevel være med på en opptur vi aldri kommer til å glemme. 

En spesiell epoke

29-åringen mener det ble ekstra spesielt av at mange spillere nådde sin beste form i karrieren samtidig. 

– Alle vokste inn i det samtidig. Jeg kjente til Mo tidligere, men det var spesielt å se hvordan han vokste til å bli en superstjerne i den sesongen og fikk belønning for alt arbeidet han hadde lagt ned. Hendo hadde vært her i flere år og var så profesjonell, og jeg er veldig stolt over at han fikk lede laget gjennom den perioden. Det fortjente han. Og Robbo. Jeg husker at jeg hadde spilt mot ham mange ganger før og tenkt at det kom til å bli en enkel dag, men det var alltid tøft mot Robbo, sier Oxlade-Chamberlain. 

– Og det at vi klarte å gjøre det for en klubb som denne, med disse supporterne, gjorde det enda mer spesielt. Klubben har alltid hatt fantastisk støtte, selv om det ikke alltid har gått som de ønsket, sier Oxlade-Chamberlain. 

29-åringen har vært skadefri i store deler av de to siste sesongene, men ikke fått særlig med spilletid. Likevel er det stort sett med gode minner han nå forlater Liverpool FC. 

– Vi bygget suksessen sammen de siste fem årene, men vi har hatt vanskelige øyeblikk også. Det som er spesielt er at vi stort sett har vært den samme gruppen spillere, og jeg er veldig stolt over å ha vært del av det. Jeg er takknemlig for at jeg har fått dele de øyeblikkene med lagkameratene. 

– Jeg kommer selvfølgelig til å savne Champions League-kvelder på Anfield og å løfte trofeer for en klubb som denne. Men først og fremst kommer jeg til å savne menneskene, for det er så mange flotte mennesker som jobber i denne klubben, sier Oxlade-Chamberlain.

Visste ikke hvordan han skulle erstatte Ox

Jürgen Klopp trekker også frem perioden våren 2018 når han skal trekke frem det han husker best fra Oxlade-Chamberlain ute på banen.

– På tidspunktet han ble skadet i Roma-kampen hadde jeg ingen anelse om hvordan jeg skulle erstatte ham, fordi han var så god, sier Klopp. 

Manageren mener engelskmannen er en fantastisk fotballspiller - og person. 

– Han kom hit med ønske om å spille på midtbanen og ble en skikkelig nummer åtte som passet perfekt i måten vi ønsket å spille. Superenergisk og teknisk utmerket.

– Som person er han fantastisk. Jeg elsker ham. Hvis jeg måtte velge én spiller å dra på ferie med, ville mitt førstevalg vært Ox fordi han er god til å organisere ting og kjenner hele verden. Og så er han flink til å prate. Jeg regner med at han etter karrieren, som jeg håper vil fortsette i lang tid, vil dukke opp som ekspert på tv. Hvis ikke har noen som jobber i tv gjort en stor feil!

Oxlade-Chamberlain spilte 146 kamper, scoret 18 mål og leverte 13 målgivende pasninger for Liverpool. Han var med på å vinne Champions League, Super Cup, VM for klubblag, Premier League, FA-cupen, ligacupen og Community Shield med klubben. Foreløpig er det ikke bestemt hvor turen går videre.

Dette sa Firmino i avskjedstalen til lagkameratene

Dette sa Firmino i avskjedstalen til lagkameratene

Firminos holdt avskjedstale til lagkameratene. Nå linkes han til Real Madrid.

Nyheter 01.jun 12:41
– Vi er heldige som får låne drakten i noen år og gi alt vi har, men det er supporternes klubb

– Vi er heldige som får låne drakten i noen år og gi alt vi har, men det er supporternes klubb

James Milner har gitt et avskjedsintervju før han nå forlater Liverpool FC.

Nyheter 31.mai 13:31