– Etter at Millie dro er jeg den mest erfarne spilleren i garderoben

Adrian er bevisst sin rolle hvor han forsøker å hjelpe de andre spillerne, og kanskje spesielt Darwin Nunez.

– Det gleder meg, for å være ærlig, å bli her og fortsette å være en del av denne store fotballklubben. Fra begynnelsen av, da jeg kom i 2019, åpnet klubben, fansen og treneren sine armer på en måte som sa, ’Dette er ditt nye hjem’. Ja, dette er mitt nye hjem, sier Adrian til Liverpoolfc.com.

Målvakten skrev nylig under på en forlengelse og tar et år til på Anfield. Jürgen Klopp var glad for å beholde spanjolen, og selv var han aldri i tvil.

– Straks klubben fortalte meg om muligheten, hadde jeg ingenting å tenke på og åpenbart var det bare å sette pennen på papiret og signere.

Bevisst sin rolle i stallen

Adrian startet Community Shield 30. juli i fjor, med suksess. Etter det var han ikke på banen for de røde.

– Som i livet ellers, har du noen ganger andre oppgaver og må endre rollen din. I en fotballkarriere, der starter du med en rolle som når du er yngre, du støtter, lærer masse.

Vi må tilbake til 2017/18 og West Ham sist gang han var etablert som førstevalg, men han er tydelig på at han har en annen rolle i Liverpool.

– Fra begynnelsen av, forsøkte jeg å hjelpe til i garderoben, vise nivået når jeg kan og vise min erfaring med de unge, prøve å snakke med dem på trening eller når vi er på reise. Til syvende og sist, lærer jeg hele tiden. Jeg er 36 nå men jeg lærer fortsatt. 

Å være keeper er så krevende

Veteranen roser arbeidet med støtteapparatet, John Achterberg, Jack Robinson og «Taffa» (Claudio Taffarel). Ikke minst blir han imponert over kollega og førstekeeper Alisson Becker, som hadde en enorm sesong i 2022/23.

– Det er den vanskeligste delen i fotball fordi moderne fotball har ingen hukommelse, det er sant, og du husker bare den siste kampen. Nå starter vi på nytt.

Bekreftet: Adrian forlenger kontrakten med Liverpool

Bekreftet: Adrian forlenger kontrakten med Liverpool

Veteranen blir med inn i 2023/24-sesongen.

Nyheter 30.jun 19:08
Thiago og Bajcetic trente for seg selv, med Jörg Schmadtke på sidelinja

Treningbilder: Thiago og Bajcetic trente for seg selv, med Jörg Schmadtke på sidelinja

Den ferske sportsdirektøren var på plass på AXA Training Centre, og det var mange fjes å se.

Nyheter 10.jul 20:20

– Han er en av de fem beste keeperne i verden, vil jeg si. Målvaktsposisjonen er så vanskelig fordi du må holde det nivået. Det er ikke bare bra om du hadde en god kamp eller gjorde noen gode redninger; i den neste kampen kan du gjøre en feil og alle vil åpenbart huske det. 

En mentorskikkelse

Med James Milners avgang til Brighton står 36-åringen igjen som syvende far i huset. Han er altså dobbelt så gammel som Stefan Bajcetic. Nærmest Adrian er Jordan Henderson (33), Thiago Alcantara (32) og Virgil van Dijk (32). 

– Det er helt sikkert. Etter at Millie dro, er jeg åpenbart den mest erfarne spilleren i garderoben nå. Jeg har den rollen også. Jeg forsøker å hjelpe de unge.

Erfaringen han har bygd gjennom årene tror han kan være et verktøy i å hjelpe nye spillere finne sin plass i klubbkulturen, samt å bygge en ny kultur også.

– Vi har en stor latinamerikansk gruppe også, så jeg prøver å hjelpe dem med å finne seg til rette så fort som mulig - som Darwin som lærer engelsk og Luis som forbedrer seg. Vi er som en familie. Vi må hjelpe hverandre med å tilpasse oss så raskt som mulig, å spille og prestere så godt som mulig.

Forventingene er både litt usikre og store for oppfølgersesongen til Darwin Nunez. Adrian mener lærdommen fra det første året vil hjelpe 24-åringen.

– Han er desperat etter å begynne å score mål igjen, og ser frem til den første treningskampen til å spille og score noen mål. Jeg tror han hjalp (oss) mye forrige sesong men jeg tror denne andresesongen blir roligere for han. Nå har han erfaringen fra den første sesongen og han har måttet lære mye også fordi han fortsatt er veldig ung.