Forbereder seg på en av verdens høyeste bortekamper

Alexis Mac Allister skal tirsdag i aksjon på beryktede Estadio Hernando Siles i Bolivia.

Det er ikke nødvendigvis kvaliteten på fotballaget som gjør Bolivia til et fryktet lag, men heller omgivelsene til hjemmebanen Estadio Hernando Siles i hovedstaden La Paz. Banen ligger nemlig hele 3637 meter over havnivå, og er med det blant de høyeste profesjonelle fotballstadionene i verden. 

Nå forbereder Alexis Mac Allister og Argentina seg på den utfordringen. Liverpools midtbanespiller la natt til mandag ut et bilde på sin Instagram-story der vi kan se at han fyller på med ekstra oksygen etter å ha gjennomført en treningsøkt før kampen i Boliva, som spilles tirsdag klokken 22 norsk tid. 

Bolivia klarer sjelden å hevde seg i den sør-amerikanske VM-kvalifiseringen, men likevel er det mange som gruer seg til å møte dem på grunn av den tynne luften i høyden. 

FIFA opphevet forbudet

Daily Mail skriver at FIFA en periode la inn et forbud mot å spille kvalifiseringskamper på over 2500 meters høyde fordi bortelag hadde for kort tid til å tilpasse seg omgivelsene, men det har senere økt til 3000 meter samtidig som et unntak har blitt gjort i Bolivias tilfelle. 

Banen har tidligere blitt kritisert av flere profiler, blant dem Brasil-stjernen Neymar. 

– Umenneskelig å spille i slike omgivelser. Banen, høyden, ballen. Alt var galt, skrev han på sosiale medier da han sammen med Alisson og de andre lagkameratene benyttet seg av oksygenmasker etter en kamp i 2017. 

Mac Allisters landslagssjef Lionel Scaloni har også kritisert forholdene. 

– Det har ikke noe å si om man kommer én eller to dager før kampen. Du må være her i 20 dager og trene for å matche deres fysiske tilstand. For spillerne føles det som å drukne, og vi må sørge for at alle er hundre prosent før kampen, sa Argentina-sjefen i 2021. 

Argentina slo Bolivia i La Paz for tre år siden, men før den tid må vi tilbake til 2005 for å finne en borteseier på Estadio Hernando Siles for de regjerende verdensmesterne. 

Mac Allister og Argentina fikk en fin start på VM-kvalifiseringen da Lionel Messi sørget for en 1-0-seier over Ecuador i helgen. Da spilte Liverpools representant 77 minutter. 

– Han er et veldig godt kjøp av Liverpool

– Han er et veldig godt kjøp av Liverpool

Til helgen kan Ryan Gravenberch få sin debut for de røde.

Nyheter 11.sep 13:08
Lanserer mulige kandidater den dagen Salah forlater klubben

Lanserer mulige kandidater den dagen Salah forlater klubben

Overgangsvinduet er stengt, men en kan forvente at Saudi-Arabia vil gjøre nye forsøk på å sikre seg Mohamed Salah.

Nyheter 11.sep 11:09