– Hendo snakket sant, men det er ingen ondt blod mellom oss

Jürgen Klopp avslører innholdet i sommerens samtaler mellom han og Jordan Henderson.

I forbindelse med landslagssamlingen med England i september lot Jordan Henderson seg intervjue av The Athletic. Der var han blant annet åpen om hvorfor han valgte å forlate Liverpool for å slutte seg til Steven Gerrards Al-Ettifaq i Saudi-Arabia. 

Henderson uttalte at han ikke følte seg ønsket i Liverpool.

– Hvis noen i klubben hadde sagt til meg: «Vi ønsker at du skal bli her», så hadde vi ikke hatt denne samtalen. Det betyr ikke nødvendigvis at de presset meg ut av klubben eller sa at de ønsket at jeg skulle dra, men på ingen tidspunkt følte jeg meg ønsket av klubben eller noen andre til å bli, sa han.

Fredag fikk Jürgen Klopp spørsmål om intervjuet, og manageren avslørte da detaljene i samtalen mellom han og Henderson. 

– Jeg har lest intervjuet, og Hendo snakket sant, sa Klopp. 

Kunne ikke garantere spilletid

– Vi hadde samtaler, og jeg sa til Hendo at jeg ønsket at han skulle bli værende, men sa også at jeg ikke kunne garantere at han ville få spille regelmessig fordi vi hentet inn nye spillere. Jeg kan ikke si til en spiller før en sesong at han er garantert å spille 50 kamper, for det avhenger av prestasjoner.

– For min del var det viktig å være åpen om alt, inkludert hva som vil skje hvis man ikke får spille fast, sa Klopp. 

Her kan du lese intervjuet med Henderson:

– På ingen tidspunkt følte jeg at klubben eller noen andre ønsket at jeg skulle bli

– På ingen tidspunkt følte jeg at klubben eller noen andre ønsket at jeg skulle bli

Jordan Henderson har snakket ut om de siste månedene i Liverpool og overgangen til Al-Ettifaq.

Nyheter 05.sep 10:18

Tyskeren sier at Henderson ikke er typen som aksepterer å være andrevalg, og at han ikke er like hyggelig å være rundt dersom han ikke får spilletid. Klopp la til at James Milner og Lucas Leiva var samme typer. 

– Derfor måtte vi snakke om det. Han var kapteinen min i nesten åtte år, og jeg ville ikke våkne en morgen og være uvenner fordi han trodde han var lovet en kamp fra start. For Hendo hørtes kanskje dette ut som at han ikke var ønsket her, noe jeg forstår, men det har vi fått oppklart.

– Han hadde blitt værende om jeg hadde garantert ham fast spilletid på midtbanen. Men det kunne jeg ikke love, selv om jeg ikke ville han skulle dra. Derfor var det bedre at han dro. 

Klopp la til at det ikke er vonde følelser mellom han og den tidligere kapteinen. 

– Det er ingen ondt blod mellom oss. Han var kapteinen på det beste laget klubben har sett i Premier League-æraen, og var og er en strålende spiller. Fra mitt ståsted fortjener han et ordentlig farvel, sa Klopp.

– Det er en vits!

– Det er en vits!

Liverpool får klart flest tidligkamper etter landslagspauser, og Jürgen Klopp er ikke fornøyd.

Nyheter 15.sep 14:19
Hvem skal erstatte Trent - og skal spillerne med jetlag starte?

Hvem skal erstatte Trent - og skal spillerne med jetlag starte?

Flere viktige avgjørelser må tas før kampen mot Wolves.

Velg lag 15.sep 13:52