Nederlenderen stortrives i ny rolle på midtbanen

Cody Gakpo har figurert på venstrekanten, som spiss og på midtbanen under Jürgen Klopp.

De fleste trodde Liverpool hadde kjøpt en venstrekant da Cody Gakpo ble signert i desember 2022.

23-åringen spilte hovedsakelig ute til venstre for PSV, samtidig som han ble benyttet på spissplass for Nederland i VM i Qatar.

I løpet av vinteren og våren ble han flyttet rundt i flere offensive posisjoner av Jürgen Klopp, og denne sesongen har han også fått spilletid på midtbanen. Det har Gakpo få problemer med.

– Jeg vil bare spille og være nyttig for laget, uansett hvor på banen det er. Manageren ser på meg som en angrepsspiller, men jeg kan også gi offensiv impulser fra midtbanen. Det er derfor jeg får spilletid i den posisjonen, sier han i et intervju med den nederlandske avisen Voetball International.

Å bli flyttet ned på midtbanen som angrepsspiller kan være en vanskelig omstilling, men ifølge 23-åringen er det noe samtlige Liverpool-spillere er vant til.

– Vi spiller veldig dynamisk, så vi bytter posisjoner veldig ofte. Det er noe som skjer ganske naturlig (i vår spillestil). 

Angriperen står uten målpoeng for Liverpool denne sesongen, men mot Hellas kom den forløsende scoringen:

Stortrives i Liverpool

I intervjuet med Voetball forklarer Gakpo at det passer ham godt å kunne bekle flere posisjoner på banen. Det er kanskje spesielt viktig under Jürgen Klopp, som elsker allsidige spillere.

– Det gjenspeiler personligheten min; jeg ønsker å bli en mer komplett fotballspiller, sier 23-åringen.

I sommer fikk nederlenderen delta på sin første pre-season med Liverpool etter overgangen fra nederlandsk fotball. Han er veldig fornøyd med de siste par månedene.

– Følelsen er veldig god. Jeg kan se tilbake på en god oppkjøring og start på sesongen, med spilletid i flere posisjoner, sier han.

Gakpo har likevel fått en litt kritikk i de fire første kampene, og mot Aston Villa måtte han starte kampen fra benken. For øyeblikket er det stor konkurranse innad i Liverpools tropp.

– Prestasjonene kan selvfølgelig alltid bli bedre, men jeg trives veldig godt i Liverpool. Alle i klubben har hjulpet meg mye, inkludert Virgil (Van Dijk). Han viste meg hva som kreves, og det er jeg veldig takknemlig for, avslutter han.

Cody Gakpo scoret igjen for Nederland da de møtte Irland i EM-kvalifiseringen søndag kveld. Kampen endte 2-1 til oransjetrøyene.

Hansi Flick fikk sparken etter sjokktapet mot Japan – hevder Klopp er tyskernes drømmesignering

Hansi Flick fikk sparken etter sjokktapet mot Japan – hevder Klopp er tyskernes drømmesignering

Managerløse Tyskland skal arrangere EM om ni måneder.

Nyheter 10.sep 19:01
Seier på seier for Jürgen Klopps landslagsspillere – Endo briljerte i 4-1 seier over Tyskland

Seier på seier for Jürgen Klopps landslagsspillere – Endo briljerte i 4-1 seier over Tyskland

Liverpool-troppen ser ut til å være i toppform før en tøff periode venter neste helg.

Nyheter 10.sep 08:47